ΛΑΡΙΣΑ

Διαδήλωση ενόψει της επίσκεψης Κασιδιάρη

Η  Αντιεξουσιαστική Κίνηση Λάρισας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Με αφορμή το θόρυβο, τις απειλές και τις ξενοφοβικές κραυγές γύρω από την ένταξη των προσφυγόπουλων, από το στρατόπεδο του Κουτσόχερου, στα σχολεία δημιουργήθηκε στην πόλη της Λάρισας πρόσφορο έδαφος για διάφορες τοπικές μικρές ή μεγάλες ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες να προς τα έξω βγάλουν τον τοξικό τους λόγο. Μέσα στο κλίμα αυτό η Χρυσή Αυγή βρήκε την ευκαιρία, μετά από χρόνια που το αντιφασιστικό κίνημα δεν της επέτρεπε την παρουσία στη πόλη, να κάνει την επανεμφάνιση της. Με πρόσχημα βιβλιοπαρουσίαση βιβλίου του «πρωτοπαλίκαρου» της συμμορίας Ηλία Κασιδιάρη, οργανώνει πολιτική εκδήλωση μίσους στο ξενοδοχείο Imperial.
To συγκεκριμένο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ομίλου Grecotel, δίνει πρόθυμα τις αίθουσές του σε οργανώσεις όπως ο φιλοχουντικός Πατριωτικός Σύνδεσμος ή σε νεοναζί επίδοξους δολοφόνους όπως ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος. Τώρα το ίδιο ξενοδοχείο δίνει βήμα στο υπόδικο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, Κασιδιάρη. Το ερώτημα που γεννά η συγκεκριμένη στάση των ιδιοκτητών και των διαχειριστών του Imperial είναι αν αυτή είναι στα πλαίσια χορηγίας προς τον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο ή της αμοραλιστικής θέσης του καπιταλισμού ότι τα χρήματα δεν έχουν ιδεολογία. Από την άλλη διαπιστώνουμε ότι η ίδια η επιλογή του ξενοδοχείου δείχνει ότι η αντικαπιταλιστική ρητορεία του φασισμού δεν είναι παρά το προσωπείο που καλύπτει την αγάπη του προς το μεγάλο κεφάλαιο που τον γεννά και τον τροφοδοτεί.
Η απουσία οργανωμένου πυρήνα της Χρυσής Αυγής στην Λάρισα δεν σημαίνει ότι η πόλη είναι αμόλυντη από την παρουσία άλλων μορφωμάτων της ίδιας συνομοταξίας όπως είναι ο Πατριωτικός Σύνδεσμος, το Κίνημα Ελληνικής Επαναφοράς, η Ελλήνων Συνέλευσις, η νεοφερμένη Arma Hellas. Η ύπαρξη ακόμη ατόμων που τιμούν ανοιχτά, παρουσία μελών πολιτικών θεσμών, δωσίλογους της Κατοχής όπως ο ζωοκλέφτης Σούρλας και η συμμορία του. Επειδή η σιωπή και η ανοχή μας είναι αυτά που επιτρέπουν σε όλους αυτούς να διεκδικούν μια θέση στο προσκήνιο, καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Imperial το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 18:00 για να δείξουμε πως δεν φοβόμαστε και δεν σιωπούμε μπροστά στο μίσος.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις