ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

O γνωστός Λαρισαίος που είδε το χθεσινοβραδινό έπος της Μπάρτσα από τις κερκίδες του Camp Nou (Φωτό)

Τι ματς το χθεσινό αυτό μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Παρί στο Camp Nou. Είναι από τα ματς που θα μείνουν στην ιστορία καθώς η Μπάρτσα ανέτρεψε σκορ 4-0 και μάλιστα επικά με 6-1. Μέχρι το 87′ το εισιτήριο πρόκρισης το είχε η Παρί. Στο 88′ ο Νεϊμάρ με τηλεκατευθυνόμενο φάουλ έκανε το 4-1 και στο 91′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τη βούλα ύστερα από πέναλτι που δόθηκε σε βουτιά του Σουάρες σε… επαφή με τον Μαρκίνιος (5-1). Στο 95′ γράφτηκε ιστορία, σε μια φάση που ξεκίνησε από τον keeper της Μπαρτσελόνα, Τερ Στέγκεν, καθώς ο Νεϊμάρ πήρε και έκανε την μπαλιά για τον Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος τελείωσε τη φάση για το μυθικό 6-1.

Αυτό το ποδοσφαιρικό έπος είχε την ευκαιρία από τις κερκίδες του  Camp Nou να παρακολουθήσει ο γνωστός Λαρισαίος ορθοπεδικός και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ηλίας Παλαιοχωρλίδης μαζί με τον γιο του. Είναι σίγουρο πως τόσο ο ίδιος όσο και μικρός Συμεών θα θυμούνται για πάντα την πιο ιστορική, την πιο επική ανατροπή που έγινε ποτέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Στο τέλος του αγώνα ο Ηλίας Παλαιοχωρλίδης μέσω του λογαριασμού του στο fb περιέγραψε τις στιγμές όπως τις έζησε μέσα από το γήπεδο της Μπαρτσελόνα:

“Είναι η δεύτερη φορά που βρεθήκαμε με το γιο μου, σ αυτό το γήπεδο, μετά τη νίκη της Μπατσελόνα επί της Μπάγερν με 3 0 στον ημιτελικό του champions league. Όλοι τότε μου είπαν πως είδαμε από κοντά το ματς του αιώνα με την αξέχαστη ντρίπλα του Μέσι στον Μπόατεγκ.
Όταν φεύγαμε από την Ελλάδα όλοι μου λέγαν τί πάμε να δούμε.
Αυτό που ζήσαμε σήμερα με το Συμεών , μπορεί να χαρακτηριστεί η ανατροπή του αιώνα και εγώ αν και συμπαθώ τη Ρεάλ , βγάζω το καπέλο σ αυτήν την ομάδα.
Δεν ξέρω πώς ήταν από την τηλεόραση, από το γήπεδο όμως αυτό που εκλάμβανες είναι πώς έως το 3 1 όλοι πίστευαν στην ανατροπή.
Μετά το γκολ του Καβάνι οι περισσότεροι οπαδοί άρχισαν ν αποχωρούν και επανήλθαν στο 5 1.
Δεν ξέρω αν τα πέναλτι ήταν πέναλτι, ομολογώ όμως πως ο διαιτητής ειδικά στο α ημίχρονο ήταν εκνευριστικά κακός για τη Μπαρτσελόνα.
Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια που ούτε οι παίκτες της Μπαρτσελόνα το πίστευαν, ακόμα και στο 5 1, παρά μόνο ο Νειμάρ.
Δυστυχώς για την Παρί η ιστορία θα γράψει πως αποκλείστηκε μετά από 4 0 στην έδρα της και έχοντας σκοράρει στο εκτός έδρας.
Τέτοιες νύχτες δημιουργούν νέες γενιές οπαδών για τις ομάδες, γι αυτό κι η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει για χρόνια να θαυμάζεται και ν’ αγαπιέται.
Άλλωστε και εγώ συμπάθησα τη Ρεάλ του γύπα τη δεκαετία του 80 μετά από τέτοιες ανατροπές.
Ανεξαρτήτου ομάδας νομίζω πώς η Μπαρτσελόνα αξίζει το σεβασμό όλων μας.
ΥΓ. Μόνο ο Συμεών πίστευε στην ανατροπή και πριν τον αγώνα και μετά το 3- 1 και μετά το 85.”

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις