ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έργα Ντεμπισί και Μότσαρτ στο ΔΩΛ – Ρεσιτάλ πιάνου της Ιωάννας Σιοπούδη

Ρεσιτάλ  πιάνου της καθηγήτριας – συνοδού του ΔΩΛ  Ιωάννας Σιοπούδη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 20.15 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή νεανικά έργα του Κλοντ Ντεμπισί, τις δύο arabesque και τη suite bergamasque.(1880-1905).

Στο πρώτο, η μουσική αντικατοπτρίζει την ομορφιά των γραμμών και των σχεδίων που υπάρχουν στη Φύση, όπως τις χρησιμοποιούσαν οι καλλιτέχνες της art nouveau.

Στο δεύτερο, με βάση το πρελούδιο και τους χορούς της μπαρόκ σουίτας, ο Ντεμπισί δημιουργεί μοντέρνες αρμονικά συνθέσεις γεμάτες χρώματα και εικόνες. Το αγαπημένο “Clair de lune” (σεληνόφως) θεωρείται χαρακτηριστικό δείγμα “μουσικού ιμπρεσιονισμού”.

Στο ρεσιτάλ θα ακουστούν επίσης οι σονάτες KV332 σε φα μειζ. και KV330 σε ντο μειζ. που έγραψε ο Μότσαρτ την περίοδο της Βιέννης (1783) και είναι ιδιαίτερα αγαπητές, εκτός των εκτελεστών και από τους καθηγητές και μαθητές των μουσικών ιδρυμάτων διεθνώς. Τα αργά τους μέρη διακρίνονται για την εκφραστική δύναμη των θεμάτων τους και τη σχεδόν ρομαντική αρμονία τους.

Προπώληση εισιτηρίων για το ρεσιτάλ πιάνου της Ιωάννας Σιοπούδη: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πλατεία Λαού: 10.00 – 13.00 τις εργάσιμες ημέρες.

Γενική είσοδος 5€.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις