ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τι συζήτησαν ο Κόκκαλης με τον Ψινάκη;

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Βασίλης Κόκκαλης με τον δήμαρχο Μαραθώνα κ.Ηλία Ψινάκη στα πλαίσια του θεσμού της σύγχρονης διεθνούς Αμφικτυονίας με την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, εν όψει του  Συνεδρίου Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα τον Μάιο του 2017.

Ο κ. Ψινάκης, συντονιστής της πρωτοβουλίας αυτής, επεσήμανε ότι  «κάνουμε πράξη να ανοίξει και πάλι ο δρόμος του μεταξιού, που θα ενώνει δύο αρχαίους πολιτισμούς με όχημα την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την επικοινωνία».

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να αναλάβει την πρωτοβουλία συντονισμού σε θεσσαλικό επίπεδο των δήμων καθώς και να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων, στη σύσφιξη και στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων προς όφελος ιδιαιτέρως της πατρίδας μας.

Συγκεκριμένα ο κ.Κόκκαλης τόνισε ότι: «Οφείλει να αναγνωρίσει κανείς ότι αυτή η πρωτοβουλία έλαβε σάρκα και οστά και στην Ελλάδα, διότι χρειαζόταν πολύ δυνατά φτερά για να φτάσει σε μια χώρα που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει σήμερα Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Κύρια προτεραιότητα μας είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προώθησης των ελληνικών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και γενικότερα η εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις