Παρασκήνιο

Η διαπραγμάτευση… τρώει τη φέτα! – Θα έρθει μετά από δύο χρόνια στη βουλή

Μπορεί οι κτηνοτρόφοι να επιχειρούν να “σηκώσουν” το θέμα της φέτας, δηλαδή της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά, από την οποία τονίζουν ότι πλήττονται σφόδρα, ωστόσο δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και στα μεγάλα κόμματα.

Στη Νέα Δημοκρατία αφού υπερψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο την επίμαχη συμφωνία, τώρα επιχειρηματολογούν υπέρ αυτής της ενέργειας, τονίζοντας πως κατάφεραν να βάλουν έστω και μερικώς, τάξη στο χάος που επικρατούσε στο συγκεκριμένο ζήτημα στην αγορά του Καναδά, αφού όποιος ήθελε πουλούσε ότι ήθελε χωρίς κανέναν έλεγχο. Μάλιστα, κάποιοι χθες άφηναν αιχμές για τα όσα συνέβησαν στον Τύρναβο, θεωρώντας πως υπήρξε – τρόπον τινά – υποκίνηση με πολιτικά κίνητρα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ οι αντιρρήσεις είναι μεν ξεκάθαρες, αλλά αυτή τη στιγμή σημειώνουν πως αυτό που προέχει είναι η μητέρα των μαχών, δηλαδή η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και η επιστροφή της χώρας σε συνθήκες ρευστότητας.

Έτσι, δεν αποκλείεται το θέμα της φέτας, να έρθει προς συζήτηση στη βουλή (βάσει της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας και όχι επειδή θα το επιδιώξει κάποιο κόμμα) ακόμη και μετά από… δύο χρόνια!

Εν τω μεταξύ πάντως, μαθαίνω πως ο Λαρισαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει πρωτοβουλία δημιουργίας ενός ευρύτατου μετώπου, το οποίο μέσω του προεδρείου της Ελληνικής Βουλής θα αποστείλει “νότα” με τις σοβαρές ενστάσεις της χώρας για το θέμα, στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχιστεί και μετά τη συμφωνία…” ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Λαρισαίου, που μάλλον βάζει τα πράγματα σε μία ξεκάθαρα ρεαλιστική βάση…

Αστάθμητος παράγοντας σε όλα τα παραπάνω, οι “μαινόμενοι” κτηνοτρόφοι…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις