ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με την ΑΕΚ σήμερα εκτός έδρας η ΑΕΛ

Την Κυριακή (26/2, 15:00) η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ σε ένα ματς με ιδιαιτερότητες και ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχουν δώσει επικές μονομαχίες που χρονολογούνται στα μέσα του ’70, κορυφώθηκαν την δεκαετία του ’80 και έκτοτε αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φέτος όμως οι στόχοι των δύο ομάδων είναι διαφορετικοί. Στην ΑΕΚ έχουν το μυαλό τους από τη μία στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και από την άλλη στο καλύτερο πλασάρισμα στις θέσεις των play-offs που οδηγούν στην Ευρώπη.

Στην ΑΕΛ έχουν κυρίως ως στόχο την παραμονή η οποία μεταφράζεται σε επιτυχίες στα εντός έδρας παιχνίδια όμως και τα ματς μακριά από το AEL FC ARENA είναι επίσης στους στόχους της ομάδας, με την διαφορά πως πλέον δεν υπάρχει το άγχος μιας και υπάρχει το μαξιλαράκι των 7 βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι απουσίες και οι επιστροφές

Η ΑΕΛ θα παραταχθεί χωρίς τους τιμωρημένους Ντέλετιτς, Γκόλια, ενώ απόντες θα είναι και οι τραυματίες Ντοντό και Τικίτο. Εκτός για το ματς είναι ο Μονιάκης που έχασε το προηγούμενο παιχνίδι λόγω ενοχλήσεων στην μέση ενώ οι σκόρερς με τον Λεβαδειακό (Αγκάνοβιτς και Ρέντζας) που αποχώρησαν τραυματίες από το ματς, δηλώνουν παρόν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Εκτός και ο Αναστασόπουλος που έχασε προπονήσεις μεσοβδόμαδα.

Για την ΑΕΚ λείπει σίγουρα ο τιμωρημένος Τάσος Μπακασέτας αλλά και οι ανέτοιμοι Ροντρίγκο Γκάλο, Πατίτο Ροντρίγκες, Ογκνιέν Βράνιες και Μάνουελ Ντίας θα μείνουν εκτός από τον Μανόλο Χιμένεθ, ενώ επέστρεψαν οι Τσιγκρίνσκι και Αλμέιδα στην αποστολή.

Το κλειδί του ματς

Οι δύο ομάδες που θα παραταχθούν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ την Κυριακή θα έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης και να πιέσουν στην επίθεση, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να περιμένουν τις ευκαιρίες τους στην κόντρα επίθεση για να διεκδικήσουν αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με αρκετά «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι της. Το έδειξε πρόσφατα με τον Ηρακλή, ενώ στο παρελθόν με Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο παρουσίασε ακριβώς το ίδιο «θέμα». Αυτό είναι που πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΛ και να μην παρατήσει το παιχνίδι.

Το στατιστικό

Η ΑΕΚ εντός έδρας είναι αήττητη με 6 νίκες και 5 ισοπαλίες τα οποία αρνητικά αποτελέσματα προήλθαν κυρίως από ατομικά λάθη των παικτών της. Η ΑΕΛ πέρα από το αρνητικό της σερί φέτος στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της έχει να αντιμετωπίσει την παράδοση ενάντια στην ΑΕΚ αλλά και το γήπεδο καθώς ούτε την Ένωση και συγκεκριμένα με τους «κιτρινόμαυρους» στο ΟΑΚΑ δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ στο παρελθόν νίκη.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ 8 ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΔΡΑ:

ΑΕΚ (ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ) ΑΕΛ (ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ)
ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ 2-0
ΑΕΚ – ΒΕΡΟΙΑ 6-0 ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΛ 1-1
ΑΕΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0 ΒΕΡΟΙΑ-ΑΕΛ 1-1
ΑΕΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΕΛ 3-2
ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1 ΞΑΝΘΗ-ΑΕΛ 1-0
ΑΕΚ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-0 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΛ 2-1
ΑΕΚ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΛ 1-1
ΑΕΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΕΛ 4-0
N. I. H. Γ. Ν. Ι. Ή. Γ.
5 3 0 19-3 0 3 5 6-15

 

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις