ΘΕΣΣΑΛΙΑΛΑΡΙΣΑ

Δασικοί χάρτες: Τουριστικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία που πήραν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις “μετακομίζουν” σε δάσος!

Οι παγίδες που κρύβει η ανάρτηση των δασικών χαρτών όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτονται και πραγματικά προκαλούν έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι δασικοί χάρτες με την απεικόνιση που παρουσιάζεται- αφού μιλάμε για χάρτες του 1945- προκαλούν σοβαρά ζητήματα για τουριστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Θεσσαλία και την Λάρισα.

Όσοι γνωρίζουν λένε πως αν ισχύσει το καθεστώς οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκύψουν θα είναι τρομακτικές.

Μιλάμε για πληθώρα τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες πήραν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προκειμένου να στηθούν και τώρα οι δασικοί χάρτες εμφανίζουν τις τουριστικές μονάδες να βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις. Μιλάμε για επιχειρήσεις στο Πήλιο, την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Το τραγελαφικό της ιστορίας για αυτές τις επιχειρήσεις είναι ότι προκειμένου να συντάξουν το φάκελο για να πάρουν την επιδότηση, το ελληνικό κράτος μεσώ των κατά τόπους δασαρχείων τους χορήγησε βεβαίωση ότι δεν βρίσκονται σε δασική έκταση.Τώρα όμως ξαφνικά με τους νέους χάρτες, η επιχείρησή τους… μετακόμισε σε δάσος!

Το μεγάλο ερώτημα που αυτή την στιγμή δεν μπορεί κανείς να απαντήσει είναι αν υπάρχει ο κίνδυνος με την ισχύ του νέου καθεστώτος στους χάρτες η Ε.Ε κινήσει διαδικασία για ζητήσει πίσω επιδοτήσεις από επιχειρήσεις. Αν μη τι άλλο αν συμβεί θα πρόκειται για τραγωδία.

Πάντως όσοι έχουν γνώση των χαρτών τονίζουν με νόημα ότι η πολιτεία θα έπρεπε να λάβει υπόψιν την τωρινή πραγματικότητα και όχι την πραγματικότητα του 1945, μια χώρας που τότε βρισκόταν σε πόλεμο. Αν γινόταν αυτό δεν θα βλέπαμε τέτοια τραγελαφικά και ποιος ξέρει πόσα άλλα μας επιφυλάσσει η διαδικασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών μιας άλλης Ελλάδας.

Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι η μαζικότητα των ενστάσεων που θα υποβληθούν ίσως να εμποδίσει την κύρωση της διαδικασίας.

 

Π.Γ 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις