ΕΛΛΑΔΑ

23χρονη ισχυρίζεται πως πονάει κι εκείνη όταν βασανίζουν την δίδυμή της στη φυλακή

Φορούν γάντα με καρφιά και την χτυπούν – Nιώθω κι εγώ πόνο στους μυες μου, όταν βασανίζουν την αδερφή μου», λέει η Έντα Κάγια

Μια 23χρονη κοπέλα στην Τουρκία ισχυρίζεται πως πονάει κι εκείνη όταν οι δεσμοφύλακες βασανίζουν την δίδυμη αδερφή της που συνελήφθη με κατηγορίες για τρομοκρατία το περασμένο καλοκαίρι και βρίσκεται στην φυλακή.

«Όλη μου η αγάπη είναι εκεί. Ο κόσμος συχνά λέει ότι οι δίδυμοι νιώθουν ο ένας τον πόνο του άλλου, αλλά δεν το πίστευα. Τώρα, νιώθω κι εγώ πόνο στους μυες μου, όταν βασανίζουν την αδερφή μου», λέει η Έντα Κάγια σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Διαμαρτύρεται για την φυλάκιση της αδελφής της, που κατηγορείται για υποστήριξη του κουρδικού PKK. «Οι φύλακες κάνουν επιδρομές στα κελιά τους και τους βασανίζουν. Φορούν γάντια με καρφιά και τους χτυπούν σε όλο τους το σώμα», λέει για την αδερφή της και τους συγκρατούμενούς της.

Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις και η Διεθνής Αμνηστεία έχουν επανειλλημένως καταγγείλει βασανιστήρια και βιασμούς κρατουμένων σε τουρκικές φυλακές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις