ΛΑΡΙΣΑ

Σκληρό πόκερ με τις κεντροδεξιές υποψηφιότητες στο δήμο Λαρισαίων – Τα σενάρια για το 2019

Η προχθεσινή δήλωση του επικεφαλής της Νέας Λάρισας Ντίνου Διαμάντου πως επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων στις εκλογές του 2019, ενέτεινε τις συζητήσεις που ουδέποτε κόπασαν από το 2014, για την κατάσταση που επικρατεί στα αυτοδιοικητικά του κεντροδεξιού χώρου στη Λάρισα.

Είχε προηγηθεί στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της “Λάρισα, πόλη του αύριο” και η σχετική δήλωση του πρώην δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, ότι εντός του τρέχοντος έτους θα ανοίξουν οι διαδικασίες διαδοχής του στην παράταξη.

Η στάση τόσο του κ. Διαμάντου, όσο και του κ. Τζανακούλη, τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων, αφήνει σε δεύτερη μοίρα οποιαδήποτε – επί της παρούσης – σκέψη για ενωτική κάθοδο υπό ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, όπως συνέβαινε δηλαδή μέχρι και τις εκλογές του 2010.

Το ζήτημα όμως, εάν επιχειρήσουμε μία ερμηνεία πίσω από τις προθέσεις, είναι να διαπιστωθεί το κατά πόσον αυτές οι δηλώσεις αποτελούν το επισφράγισμα μίας παγιωμένης κατάστασης ή διαθέσεις που ενδεχομένως να αλλάξουν, εφόσον οι ζυμώσεις που θα προηγηθούν, θα ωριμάσουν τις περιστάσεις και θα γεφυρώσουν τις διαφορές .

Τα παραπάνω εξετάζονται με πολύ προσοχή από το επιτελείο της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένας Καραλαριώτου, για την οποία έμπειροι παρατηρητές των δημοτικών τεκταινόμενων στη Λάρισα, προεξοφλούν ότι θα βρεθεί απέναντι από τη “Συμπαράταξη” σε δύο και κάτι χρόνια, από σήμερα.

Στην περίπτωση του κ. Τζανακούλη, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επισημάνει κανείς την κατακόρυφη πτώση των τόνων μεταξύ του ιδίου και της κ. Καραλαριώτου, μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν κυρίως στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2014. Κανείς από τους δύο πλέον δεν στρέφει τα πυρά του στοχεύοντας τον άλλο, με την κ. Καραλαριώτου να το δείχνει αυτό και εσχάτως, όταν στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της παράταξής της, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στον πρώην δήμαρχο.

Έτσι, εκτιμάται πως έστω και την ύστατη στιγμή, αλλά σε κάθε περίπτωση αφού κινηθούν οι διαδικασίες διαδοχής του κ. Τζανακούλη, θα μπορέσει να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών των δύο παρατάξεων.

Σε ότι αφορά τη “Νέα Λάρισα” του κ. Διαμάντου, το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τη “Λάρισα, νέα αρχή” φαντάζει αυτή τη στιγμή εξαιρετικά ουτοπικό, όσο επίσης δύσκολο όμως θα είναι για τον Λαρισαίο πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ, να επιτύχει μία ισχυρή αναδόμηση της παράταξής του, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του 2014.

Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας του αιφνιδιασμού, από κάποιο πρόσωπο που ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Τα ονόματα πάντως που προς το παρόν φιγουράρουν στη λίστα των παραπολιτικών σχολίων ως “μνηστήρες” για το δημαρχιακό θώκο, δεν ανησυχούν εκείνους που ήδη προετοιμάζονται για τη μάχη του ’19…

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις