ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το Τμήμα Δασοπονίας παραμένει στην Καρδίτσα

Τη Δευτέρα 20/02/2017 στις 17.30 στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έγινε προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού κ. Κ. Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα κ. Ι. Παντή με τα Προεδρία των ΤΕΙ με σκοπό την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου σχετικά με τη συνέχεια λειτουργίας των 20 μεταβατικών Τμημάτων ΤΕΙ της χώρας και την επενένταξή τους στο προσεχές Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΑΕΙ. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Γούλα και τον Αναπλ. Πρόεδρο κ. Μιχάλη Βραχνάκη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ τα Τμήματα αυτά θα σταματούσαν τη λειτουργία τους στις 31 Οκτωβρίου 2018, οπότε και θα συγχωνεύονταν με άλλα.
Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε την Σύνοδο των προέδρων για την πολύ καλά τεκμηριωμένη πρόταση την οποία κατέθεσαν στο Υπουργείο η οποία υιοθετήθηκε πλήρως. Σύμφωνα με την απόφαση 9 από τα 20 μεταβατικά Τμήματα επανέρχονται στο Μηχανογραφικό Δελτίο. Πρόκειται για Τμήματα για τα οποία τα Ιδρύματα στα οποία ανήκουν ζητούν επανένταξη στο Μηχανογραφικό και επαναλειτουργία του Τμήματος, χωρίς ειδικά αιτήματα των Ιδρυμάτων προς το ΥΠΠΕΘ σε οικονομικούς ή και ανθρώπινους πόρους, άρα χωρίς οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού και κατά περίπτωση, με δεσμεύσεις που αναλαμβάνει το Ίδρυμα για την ενίσχυση του Τμήματος με ίδιους πόρους.
Σύμφωνα με την απόφαση το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας που εδρεύει στην Καρδίτσα επανέρχεται στο Μηχανογραφικό του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας χαιρετίζει την απόφαση αυτή, καθώς δικαιώνεται ένας πολύχρονος αγώνας δικαίωσης που διεξήχθη από τα μέλη του Τμήματος και του ΤΕΙ. Με την απόφαση το ΤΕΙ Θεσσαλίας ισχυροποιείται περαιτέρω σε γνωστικά και ερευνητικά αντικείμενα διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος και δασών, τομέας ο οποίος αποτελεί αναπτυξιακό πυλώνα του πρωτογενούς τομέα.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ο οποίος βοήθησε την παραμονή του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της Συνέλευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας τα οποία ομόφωνα συμπαραστάθηκαν και αγωνίσθηκαν για την παραμονή της Δασοπονίας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Βουλευτές , τον Δήμαρχο και όλους τους επισήμους παράγοντες της Καρδίτσας ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΉ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.
Το ΤΕΙ Θεσσαλίας θα οργανώσει εκδήλωση σύντομα στην Καρδίτσα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Καρδίτσα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις