ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ένα αφιέρωμα για τους Λαρισαίους που σώζουν ζωές: Ντοκιμαντέρ για την 8η ΕΜΑΚ από μία Λαρισαία σκηνοθέτιδα (φωτό-video)

Ένα νέο ξεχωριστό ντοκιμαντέρ της γνωστή και πολυβραβευμένης δημοσιογράφου- με ρίζες από την Λάρισα Αθηνάς Κρικέλη παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Στο ντοκιμαντέρ «ΕΜΑΚ: Κλήση Ζωής» περιγράφεται η σκληρή εκπαίδευση των αντρών της 8ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι καλούνται να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε η Αθηνά Κρικέλη παρουσιάζει ολόκληρο το έργο των Ελλήνων πυροσβεστών.

Όπως εξήγησε η ίδια η σκηνοθέτιδα σε δηλώσεις της στο onlarissa.gr “πρόκειται για μία σημαντική και πολύ όμορφη στιγμή, ένα “μεγάλο ευχαριστώ” με το δικό μας τρόπο, στους ανθρώπους που στέκονται κοντά μας στις πιο δύσκολες στιγμές μας, που δεν τους δίνουμε πολύ σημασία, παρά μόνο όταν έρθει η στιγμή που θα τους χρειαστούμε.

Είναι οι πυροσβέστες, οι άνθρωποι με τα κόκκινα και τα πορτοκαλί, δηλαδή η ΕΜΑΚ, η επίλεκτη ομάδα της Πυροσβεστικής που παρεμβαίνει όταν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Επειδή είναι εκπαιδευμένοι έρχονται, βουτάνε στη φωτιά κυριολεκτικά και μεταφορικά, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Αυτούς τους ανθρώπους τους ανθρώπους τους συναντήσαμε στο βουνό του Ολύμπου, μαζί με τους ανθρώπους του ΚΕΟΑΧ και αποφασίσαμε να αφιερώσουμε δύο από τα δώδεκα ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο σε αυτούς”.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της κ. Κρικέλη πως οι ίδιοι οι Πυροσβέστες, προκειμένου να την τιμήσουν, πλήρωσαν από το υστέρημά τους ο εισιτήριο από τις ΗΠΑ όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έλαβαν χώρα και βραβεύσεις.

Δείτε το video

Δημοσιεύτηκε από Athina Krikeli στις Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

newsroom onlarissa.gr / φωτό: Πάολα Μπανάκα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις