ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανάσα για το ελληνικό ποδόσφαιρο – Με πέντε ομάδες στην Ευρώπη τη σεζόν 2018-2019

Η νίκη πρόκριση επί της Οσμάνλισπορ για τον Ολυμπιακό αλλά και η ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΟΚ στην Γερμανία επί της Σάλκε, χάρισαν στην Ελλάδα την 14η θέση της βαθμολογίας στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ για τη σεζόν 2018-2019.

Πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν, η Ελλάδα μπορεί να γνωρίζει τον αριθμό των ομάδων που θα έχει στα Κύπελλα Ευρώπης για τη σεζόν 2018-2019.

Οι σημαντικοί βαθμοί που ήρθαν από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, έφεραν την Ελλάδα στην 14η θέση ενώ υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί και πάνω από την Ελβετία, κάτι που όμως μικρή σημασία θα έχει.

Αυτό σημαίνει πως η χώρα μας θα έχει δύο ομάδες στο Champions League με τον πρωταθλητή να ξεκινά από τον 3ο προκριματικό γύρο και τον δευτεραθλητή από τον 2ο ενώ στο Europa League ο Κυπελλούχος θα ξεκινά από τον 3ο προκριματικό με τις άλλες δυο ομάδες να μπαίνουν στη διοργάνωση από τον 2ο προκριματικό.

Πάντως η φετινή σεζόν είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να βάλει ακόμη περισσότερους βαθμούς στο ενεργητικό της και να κερδίσει ακόμη μια θέση, η οποία μπορεί να βοηθήσει για το μέλλον, από την στιγμή που οι Ελβετοί δεν έχουν πλέον ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις