Βασίλης Ραούλης

Βρε μπαγλαμάδες… λυπηθείτε μας!

Πολλές φορές αναρωτήθηκα τι είναι αυτό που οδηγεί έναν πολιτικό σε δηλώσεις που προφανέστατα και προκαλούν και τον γελοιοποιούν και βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Λογικά ή είναι ηλίθιος και δεν αντιλαμβάνεται τι του γίνεται ή ( μάλλον πιθανότερο μου φαίνεται), ξέρει αλλά προτιμά την εικονική πραγματικότητα καθώς πολύ απλά η … πραγματικότητα δεν συμφέρει!

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει πραγματικός βομβαρδισμός δηλώσεων που προκαλούν γέλια, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλο προβληματισμό, γιατί αυτοί που τις κάνουν είναι «υπεύθυνα» κυβερνητικά ή πρώην κυβερνητικά στελέχη.

Πείτε μου στ’ αλήθεια όταν  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο Star δηλώνει πως : «Δεν λιώσαμε τον κόσμο στους φόρους» προσθέτοντας ότι «σε κάποιες περιπτώσεις ελαφρύναμε κιόλας τα βάρη που σηκώνουν οι πολίτες», δεν γνωρίζει την πραγματικότητα;

Δε γνωρίζει ότι μόνο στο τελευταίο μνημόνιο που ψήφισε η Κυβέρνηση του, οι επιπλέον φόροι ξεπερνούν τα 4,5 δις;

Και μετείχε μέχρι πριν από λίγο στο Οικονομικό Επιτελείο;

«Έχουμε μια “νέα κατάσταση” μετά την απόφαση του Εurogroup. Μιλάμε για τη “μετά το Μνημόνιο”» περίοδο, έχουμε μια μετατόπιση από τη φάση της λιτότητας στη φάση “μετά τη λιτότητα”», υποστήριξε ο Γιάννης Δραγασάκης, σχολιάζοντας την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup.

Μα ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρείται και σοβαρός! Σκέψου δηλαδή!

Ποια φάση μετά τη λιτότητα, όταν είμαστε μέχρι το λαιμό στη λιτότητα, όταν η κοινωνία αναστενάζει και οι πολίτες προσπαθούν να λύσουν καθημερινά, βασικές παραμέτρους του οικογενειακού προϋπολογισμού τους;

Ποια φάση μετά τη λιτότητα;

Δεν ξέρει;

Προφανώς και γνωρίζει! Η σοβαρότητα όμως θυσιάζεται με τέτοια ευκολία στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων και της αφέλειας ότι όσοι κατοικούν σε αυτή τη χώρα μόνο …σανό καταναλώνουν!

Κορυφαία η δήλωση του Σπίρτζη.

Εκεί πραγματικά που λες ότι έχουν τερματίσει κάθε έννοια ηλιθιότητας σου αποδεικνύουν ότι μπορούν να φτάσουν και πιο μακριά!

Πείτε μου αλήθεια, ποιος στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος θα έκανε μια τέτοια δήλωση;

«Η σημερινή ημέρα, η απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συμπίπτει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από πολύ μεγάλη μάχη για τη χώρα. Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τελεσφορούν να βγει επιτέλους ο ελληνικός λαός από το χάλι που μπήκε τα τελευταία χρόνια»!!!

Και όμως ο συγκεκριμένος είναι Υπουργός!

Να τον χαίρονται αυτοί που τον κάνανε παράγοντα της πολιτικής ζωής!

Το έδαφος βεβαίως είχε στρωθεί με άλλο κυβερνητικό αστέρι.

Λίγες μέρες μόλις πριν, σε διάστημα δύο ημερών ο κ. Πετρόπουλος είχε είπε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του λένε «σωθήκαμε επιτέλους», ενώ σαν να μην έφτανε αυτή η δήλωση, πρόσθεσε ότι του ζητάνε να πληρώσουν και άλλες εισφορές!

Ναι! Και όμως τα λένε σοβαρά! Και παρεξηγούνται όταν τους κάνεις κριτική και ζητάνε τα ρέστα!

Βρε μπαγλαμάδες… λυπηθείτε μας!

Σεβαστείτε τουλάχιστον αυτούς που σας ψήφισαν. Σε αυτούς τα λέτε πρώτα και κύρια αυτά.

Σεβαστείτε το χώρο που υπηρετείτε. Μην τον γελοιοποιείτε άλλο.

Σεβαστείτε τους πολίτες, την κοινωνία που την έχετε διαλύσει, τους ανθρώπους που υποφέρουν από τις επιλογές σας, τη χώρα που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Λυπηθείτε μας.

Καταφέρατε και αναδείξατε ως πυλώνα σοβαρότητας της Κυβέρνησης σας τον … Πολάκη!

Τόσο καλά!

Βασίλης Ραούλης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις