ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Επιμένει ο Μάρδας για την υλοποίηση της ιδέας του θρόνου του Δια στο Όλυμπο- Θα μιλήσει με λεπτομέρειες σε εκδήλωση για το εγχείρημα

Είχε προκαλέσει έκπληξη πριν από δύο χρόνια η πρόταση του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για αξιοποίηση του Ολύμπου με την δημιουργία ενός μικρού Νταβός στο βουνό των θεών.

Ο κ. Μάρδας είχε αποκαλύψει σημεία του σχεδίου τα οποία ανέφεραν ότι θα δημιουργηθεί «ο θρόνος του Δία» στη κορυφή και μάλιστα το εγχείρημα θα περιλάμβανε επενδύσεις στον Όλυμπο. Έτσι το σχέδιο αφορούσε σκέψεις κατασκευής τεσσάρων καταφυγίων- άλλων δύο δηλαδή καθώς ήδη δύο υπάρχουν- τη δημιουργία δρόμων που να τα συνδέουν και τη φωταγώγησή τους, ώστε κοντά στα καταφύγια να έρθουν και οι ταβερνούλες. Οσο για το πρόβλημα που αφορά τη μετάβαση των τουριστών στο «Θρόνο του Δία», ο κ. Μάρδας πρότεινε διαδρομές με ελικόπτερο, από το Λιτόχωρο.

Μάλιστα ακριβώς η μεταφορά με ελικόπτερο δείχνει ότι το εγχείρημα θα αφορά εύπορους τουρίστες οι οποίοι θα θέλουν να δουν τον Όλυμπο χωρίς να περπατήσουν τα μονοπάτια του.

Το onlarissa.gr επικοινώνησε με το κ. Μάρδα ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο είναι ενεργό. Μάλιστα οι λεπτομέρειές του αναμένεται να συζητηθούν σε εκδήλωση για την αξιοποίηση του Ολύμπου που θα διοργανώσει το γειτονικό Επιμελητήριο της Πιερίας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την εκδήλωση που αναμένεται να οριστεί  θα παρουσιαστούν και δύο νέες προτάσεις για την αξιοποίηση η μια από την πλευρά του πρώην υπουργού και η άλλη από το ίδιο το Επιμελητήριο.

Π.Γ

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις