Παρασκήνιο

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας απαντά στο σχόλιο του onlarissa.gr

Λογιστικό ζήτημα επικαλείται ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός απαντώντας στο σχόλιο του onlarissa.gr με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν…», στο οποίο εκφράζονταν απορίες για συγκεκριμένα ποσά που προβλέπει ο προϋπολογισμός της Ένωσης.

Ο κ. Κωτσός ισχυρίζεται για ποσά που ουδέποτε πρόκειται να δαπανηθούν, αλλά γράφονται ώστε να υπάρχει “ισοσκελισμός” εσόδων και εξόδων.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση: “Με αφορμή το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας με τίτλο « Λεφτά υπάρχουν», κρίνουμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε τα δικαιολογημένα ερωτήματα σας σχετικά με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το έτος 2017.

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι το αποθεματικό της ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι ένα αρκετά σεβαστό ποσό το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στη διάρκεια πολλών δεκαετιών μετά από συνετή διαχείριση. Για αυτό είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κάθε χρόνο έχουμε ένα πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών – δράσεων αλλά παράλληλα όσον αφορά το οικονομικό είμαστε η πιο ισχυρή ΠΕΔ της Χώρας. Είναι γεγονός ότι όποιος αναγνώσει τον προϋπολογισμό της ΠΕΔ Θεσσαλίας χωρίς να γνωρίζει, πως ακριβώς πρέπει να παρουσιασθεί , θα του δημιουργηθούν κάποιες απορίες. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι το αποθεματικό της ΠΕΔ Θεσσαλίας που δημιουργήθηκε στη διάρκεια πολλών δεκαετιών, πρέπει να μεταφερθεί ως έσοδο στο τρέχον οικονομικό έτος ( π.χ. 2017) . Αντιλαμβάνεστε ότι το συγκεκριμένο νούμερο πρέπει να ισοσκελιστεί με έξοδα μόνο ενός έτους . Έτσι παρατηρούνται στον προϋπολογισμό εξόδων νούμερα που ουδέποτε θα δαπανηθούν μέσα στο χρόνο. Είναι κατανοητό άλλωστε ότι εάν δαπανιόνταν  όλα τα ποσά που αναγράφονται στον προϋπολογισμό εξόδων , δεν θα ήμασταν η πιο οικονομικά ισχυρή ΠΕΔ της Χώρας αλλά η πιο φτωχή.

Η πραγματικότητα λέει ότι τα τακτικά έσοδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας ανήλθαν στο ποσό των 354.866,00 € για το έτος 2016 και περίπου το ίδιο ποσό δαπανήθηκε για την λειτουργία και τις δράσεις της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Τα πραγματοποιηθέντα έξοδα της ΠΕΔΘ σύντομα θα αναρτηθούν στο «Διαύ-γεια» στο πλαίσιο του οικονομικού απολογισμού 2016.”

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις