ΛΑΡΙΣΑ

Πανεργατικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας: “Νέα εκτεταμένη φοροληστεία” – Δείτε φωτορεπορτάζ

Πανεργατικό συλλαλητήριο έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, υπό τη διοργάνωση του Εργατικού Κέντρου, συνδικάτων και άλλων φορέων.

Το συλλαλητήριο ήρθε την ώρα που έρχονται και τα… νέα προληπτικά μέτρα της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ, με τον πρόεδρο του ΕΚΛ κ. Τάσο Τσιαπλέ να σημειώνει μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως πρόκειται για “νέα μέτρα που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν νέα μείωση μισθών, ακόμα και των άθλιων κατώτερων των 586 και 511 μικτά, με εφαρμογή υποκατώτερου μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Νέα εκτεταμένη φοροληστεία, επιπλέον από αυτή που ζούμε, με τη μείωση του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Για να φορολογούνται και όσοι αμείβονται με 400 ευρώ!

Νέες μειώσεις στις συντάξεις και να σκεφτούμε ότι ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως τα αντιασφαλιστικά μέτρα του νόμου-λαιμητόμου.

Νέα αντιλαϊκή συμφωνία για την παγίωση των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων και για μετά το 2019.

Ενώ ετοιμάζουν να βάλουν στο «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία και στο συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς, για να μπορούν να εφαρμόζουν όπως πιστεύουν ανενόχλητα τις αντεργατικές πολιτικές τους.

Είναι πρόκληση τα άθλια ψέματα των κυβερνητικών στελεχών που μιλούν για “αντισταθμιστικά”, για “τέλος της λιτότητας”, για μείωση της ανεργίας, “αλλαγή μείγματος” και άλλα αστεία. Δηλαδή μας κλέβουν 1.000 και επιστρέφουν στους πιο εξαθλιωμένους, που αυτοί και το σύστημα τους κατάντησαν έτσι, 100 και μας κάνουν και τον καλό. Αίσχος”.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό: Πάολα Μπανάκα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις