Πάμε ταμείο

Στοίχημα: Προβάδισμα για Σίτι, G/G στο Λεβερκούζεν

 

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με σημαντικότερη αυτή ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Μονακό. Στο άλλο «ζευγάρι», η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει ξεκάθαρο προβάδισμα κόντρα στη Λεβερκούζεν, ενώ δράση υπάρχει σήμερα σε αρκετές απ’ τις χαμηλές κατηγορίες της Αγγλίας. Πάμε να δούμε τις σημερινές προτάσεις του Betarades.gr.

Με το -1 των «πολιτών»

Ξεκινάμε τις πάμε στοίχημα προβλέψεις με την αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό, όπου επιλέγουμε το χάντικαπ -1 γκολ των γηπεδούχων σε απόδοση 2.05 (-1 Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Σίτι με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά. Αν η Σίτι κερδίσει με ένα γκολ, το ποντάρισμα επιστρέφεται). Με τον τίτλο του «φαβορί» μπαίνει στη φάση των «16» η Μάντσεστερ Σίτι, έστω κι αν προκρίθηκε ως δεύτερη απ’ τον όμιλο με Μπαρτσελόνα, Γκλάντμπαχ και Σέλτικ. Πήρε μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς του ομίλου (1-3-1) και μοιραία δεν κατάφερε να απειλήσει τους Καταλανούς, απ’ τους οποίους μάλιστα διασύρθηκε εκτός έδρας (4-0). «Στοίχημα» για τον Γουαρδιόλα η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους «πολίτες», καθότι το «τρένο» για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ έχει αναχωρήσει (-8 απ’ την Τσέλσι) και η κριτική είναι ήδη έντονη προς τον Ισπανό προπονητή. Ο Πεπ έρχεται από 7 σερί προκρίσεις στην προημιτελική φάση με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, βλέπει την ομάδα του να «τρέχει» καλό σερί με τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο φρόντισε να καλύψει τα νώτα του. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Καταλανός επεσήμανε ότι οι Μονεγάσκοι είναι φαβορί, καθότι η Σίτι είναι άπειρη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για mind games.

Απ’ την άλλη, το πρώτο βήμα για την τέταρτη πρόκριση σε ισάριθμα «ζευγαρώματα» με αγγλικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να πραγματοποιήσει απόψε η Μονακό. Τους έχει στο… γλέντι τους Άγγλους η ομάδα του Πριγκιπάτου, που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μέχρι στιγμής ίσως αποτελεί το πιο εντυπωσιακό και σταθερό σύνολο στην Ευρώπη. Έχει σκοράρει πάνω από 100 γκολ σ’ όλες τις διοργανώσεις, κατέκτησε την κορυφή του 5ου ομίλου με 11 πόντους (3-2-1), βρίσκεται στην κορυφή της Ligue 1 και το +3 απ’ τη δεύτερη θέση, συνεχίζει στο Κύπελλο, παίζει στον τελικό του Λιγκ Καπ (κόντρα στην Παρί)! Κι όλα αυτά, ενώ έχει ξεκινήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις απ’ τις 27 Ιουλίου (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ)! Δύσκολη έδρα το «Etihad Stadium», θεωρούμε ότι η Σίτι έχει προβάδισμα για τη νίκη.

Σκοράρουν αμφότερες στη Γερμανία

Συνεχίζουμε τις προτάσεις με την αναμέτρηση Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου επιλέγουμε το Goal / Goal σε απόδοση 2.05. Μία… έμμεση εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο ίδιο χρονικό σημείο του θεσμού προ διετίας θα επιδιώξει η Λεβερκούζεν στο ζευγάρι αγώνων με την Ατλέτικο. Κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης παραμένοντας αήττητη στην εξάδα αγώνων με αντιπάλους τις Μονακό, Τότεναμ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-4-0 το σερί). Δεν μπορεί, βέβαια, να γίνει λόγος για σταθερότητα όσον αφορά την πορεία της στη φετινή Μπουντεσλίγκα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση του πίνακα, όμως έρχεται από ένα θετικότατο ζευγάρι αγώνων, όπου πανηγύρισε τις νίκες επί των Άιντραχτ (3-0) και Άουγκσμπουργκ (1-3). Σημείο αναφοράς και στα δύο αυτά ματς ο επιθετικός Τσιτσαρίτο, που σκόραρε από δύο γκολ.

Η Ατλέτικο, από την πλευρά της, έρχεται ως φαβορί για την πρόκριση στο ζευγάρι αγώνων με τη Λεβερκούζεν, έχοντας ως «προίκα» την πρόκριση επί των «ασπιρίνων» στο αντίστοιχο σημείο της προπέρσινης σεζόν (η οποία, βέβαια, ήρθε δύσκολα). Με δεδομένο το -7 από την πρωτοπόρο Ρεάλ (που έχει και δύο ματς λιγότερα) στην Πριμέρα Ντιβισιόν και την… απουσία από το φετινό τελικό του Κόπα ντελ Ρέι, η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τους «ροχιμπλάνκος». Την παρουσία στα προημιτελικά της διοργάνωσης για ένατη φορά στην ιστορία τους επιδιώκουν οι Μαδριλένοι, οι οποίοι μέτρησαν πέντε νίκες (οι τέσσερις με ανέπαφη εστία) και μία ήττα στη φάση των ομίλων με αντιπάλους τις Μπάγερν Μονάχου, Ροστόφ και Αϊντχόφεν. Νικηφόρα τα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος (2-0 επί Λεγκανές, 3-2 επί Θέλτα, 1-4 επί Χιχόν), δείγμα του ότι η επιθετική γραμμή έχει ξαναρχίζει να «ζεσταίνεται». Θα πάμε με το G/G.

Άσσος για Σέφιλντ Γουένσντεϊ

Συνεχίζουμε τις προτάσεις με την αναμέτρηση Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Μπρέντφορντ, όπου επιλέγουμε τον άσσο σε απόδοση 1.91. Μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα παραμένει η Σέφιλντ Γουένσντεϊ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες σημείωσε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Αφού μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Μπρίστολ Σίτι (2-2 εκτός έδρας) στις 31 Ιανουαρίου το συγκρότημα του Κάρλος Καρβαχάλ επικράτησε των Γουίγκαν (1-0 εκτός έδρας), Μπέρμιγχαμ (3-0 εντός έδρας), Μπλάκμπερν (2-1 εντός έδρας) και Νότιγχαμ Φόρεστ (2-1 εκτός έδρας). Στις επτά τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν οι «κουκουβάγιες» για την ίδια διοργάνωση σημείωσαν έξι νίκες και μία ισοπαλία. Στις πέντε διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, ενώ στις τρεις σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. Απ’ την άλλη, η Μπρέντφορντ μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Μπράιτον (3-3 εντός έδρας), ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Πρέστον (4-2 εκτός έδρας) και Ρέντινγκ (3-2 εκτός έδρας). Στις πέντε τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν οι «μέλισσες» για την ίδια διοργάνωση σημείωσαν μία νίκη και τέσσερις ήττες, θεωρούμε ότι σήμερα δύσκολα θα αποφύγουν ακόμη μια ήττα κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Αναγκασμένη να «τρέξει» η Νίμπουργκ

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις με την αναμέτρηση Νίμπουργκ – Σάσαρι, όπου επιλέγουμε τον Over 154.5 σε απόδοση 1.83. Πριν δύο εβδομάδες, στον αγώνα του ζεύγους που διεξήχθη στη Σαρδηνία, η Σάσαρι πέτυχε σπουδαία νίκη με 94-72, χάρη σε ένα τρομερό δεύτερο ημίχρονο με επιμέρους 52-31, και πήρε τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στην φάση των 16 της διοργάνωσης. Την τελευταία εβδομάδα αμφότερες οι ομάδες αγωνίστηκαν στα κύπελλα των χωρών τους, η Νίμπουρκ στο Final-4 που φυσικά κατέκτησε με τη νίκη 63-74 επί της Παρτνούμπιτσε στον ημιτελικό και το 72-52 επί της Οπάβα στον τελικό, η Σάσαρι στο Final-8 του Ρίμινι φτάνοντας στον τελικό μετά το 68-69 επί της Αβελίνο, το 77-70 επί της Μπρέσια αλλά την Κυριακή ηττήθηκε 82-72 από την Αρμάνι. Τα δεδομένα είναι πάρα πολύ απλά: το +22 της Σάσαρι από τον πρώτο αγώνα είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλυφθεί ειδικά αυτή την εποχή που η Σάσαρι έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ της στη σεζόν. Για να εξαντλήσει τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει η Νίμπουρκ πρέπει να «τρέξει» το ματς, πρέπει να αυξήσει κατά πολύ τις επιθέσεις διότι τα 40 λεπτά είναι πολύ λίγα για διαφορά 23 πόντων σε ζεύγος μεταξύ σχεδόν ισοδύναμων ομάδων. Αν λοιπόν η Νίμπουρκ αναγκαστεί να αυξήσει το ρυθμό του αγώνα τότε το βέβαιο αποτέλεσμα θα είναι να απολέσει την προσοχή στην αμυντική λειτουργία. Ένα επιπλέον στοιχείο που θα επιτρέψει το γρήγορο παιχνίδι της Νίμπουρκ, με ενδεχομένως μεγάλο σκορ, είναι η κούραση της Σάσαρι που έδωσε τρία πολύ έντονα παιχνίδια στο Ρίμινι για το Final-8, την Παρασκευή με την Αβελίνο, το Σάββατο με την Μπρέσια, την Κυριακή τον τελικό με την Αρμάνι και στους παράγοντας της κούρασης ας προσθέσουμε και το ταξίδι για την Τσεχία. Όλες οι συνθήκες για απόψε και το μεγάλο σκορ 94-72 του πρώτου αγώνα ευνοούν την επαλήθευση του Over 154.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις