ΘΕΣΣΑΛΙΑ

‘Καμία ποινή δεν απαλύνει τον πόνο μας” – Το ξέσπασμα της μάνας για τα νεκρά παιδιά της [pics]

Εντονη πικρία, οργή και απογοήτευση ήταν τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν στους γονείς, συγγενείς και φίλους των τριών θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στο 36ο χλμ της Παλιάς εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας μεταξύ Ριζομύλου-Στεφανοβικείου τον Ιούλιο του 2014 μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση. Η ποινή φυλάκισης επτά χρόνων με εφέσιμο χαρακτήρα, αναστάτωσε τους χαροκαμένους γονείς, οι οποίοι θεωρούν ότι η δικαίωση δεν ήρθε ποτέ για τα αδικοχαμένα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μετά την ολοκλήρωση της δίκης, η οποία διεξήχθη, μετά από δύο αναβολές, έκρινε ένοχο τον οδηγό της μοιραίας νταλίκας.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι εξαγοράσιμες, ενώ η έφεση δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο με πληρεξούσιο δικηγόρο και όπως τονίστηκε από τους υπερασπιστές των δύο καταδικασθέντων, στην αγόρευσή τους για τα ελαφρυντικά.

Η μητέρα των δύο αδερφών, Κατερίνας και Ιωάννας Κουτσιαρή, που από εκείνη τη μοιραία νύχτα μέχρι σήμερα είναι βουτηγμένη στο πένθος, αφού δεν πρόκειται ποτέ να ξαναδεί τα δύο της βλαστάρια, «άνοιξε» την καρδιά της. Ξεσπώντας σε λυγμούς αναρωτιέται ποια ποινή μπορεί να ημερεύσει την ταραγμένη της ψυχή που έχει μαυρίσει από τον πόνο. «Τα παιδιά μας χάθηκαν για πάντα, εκείνος όμως κυκλοφορεί ελεύθερος. Ζει, αναπνέει, κάποιοι τον περιμένουν στο σπίτι. Θα συνεχίσει τη ζωή του, θα κάνει οικογένεια. Εμείς δεν έχουμε πλέον να περιμένουμε τίποτα. Επτά χρόνια για δύο ζωές; Για δύο βλαστάρια που δεν θα αντικρύσουν ποτέ ξανά τον ήλιο; Που δεν θα χαρούν τη ζωή; Που δεν θα νιώσουν το χάδι της μάνας και του πατέρα;» μονολογεί ανάμεσα σε λυγμούς η Αθηνά Δελή-Κουτσιαρή.

Λίγες ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, η μητέρα των δύο άτυχων κοριτσιών, με δάκρυα στα μάτια, δηλώνει ότι αδυνατεί να εκφράσει με όρους λογικής τα συναισθήματά της, αφού για την ίδια το κενό κάθε μέρα είναι όλο και μεγαλύτερο. «Εάν ήξερα ότι η ποινή θα ήταν εκτελεστέα και ότι ο οδηγός του φορτηγού που έσπειρε το χάρο θα εξέτιε την ποινή του, ίσως να ένιωθα μία μικρή ανακούφιση. Όχι όμως δικαίωση, διότι υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά που πιστεύω ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί με περισσότερη σχολαστικότητα και τη δέουσα προσοχή, αφού χάθηκαν τρία παιδιά. «Εμείς χάσαμε τα αγγελούδια μας. Καμία ποινή δεν πρόκειται να απαλύνει αυτόν τον πόνο της απώλειας των παιδιών μας» λέει.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις