ΛΑΡΙΣΑ

Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης από την Λάρισα: “Όσα πούμε θα τα κάνουμε πράξη”

Παρουσιάστηκε σήμερα στη Λάρισα, η πολιτική κίνηση των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι τρεις πρώην υπουργούς αλλά και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Π. Αβραμίδη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την τοπική ομάδα τησ Λάρισας της πρωτοβουλίας, ενώ στο πάνελ ήταν  οι Λ. Γκουντρουμπή, Χρ. Κόλλιας, Χρ. Ντουλούλης, Αχ. Οικονόμου και Ν. Χατζούλη.

Η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι ” Η πρωτοβουλία “Ώρα Αποφάσεων” είναι μια πρωτοβουλία η οποία έχει στόχο να ενοποιήσει με σαφής προτάσεις τον χώρο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας με σαφές πρόγραμμα- εθνικό σχέδιο το οποίο είναι πέρα από τα μνημόνια και μια οργανωτική πρόταση που καταλήγει στην εκλογή αρχηγού και ένα συνέδριο για να αποφασίσει όλα τα υπόλοιπα.”

Μιλώντας για την κεντροαριστερά και πόσους φορείς θα έχει σημείωσε ότι “Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να υπάρξει ένας φορέας. Πρέπει να είναι όλοι μαζί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσουμε ότι η χώρα θα κυβερνηθεί. Πρέπει να έχουμε διαφορετικές προτάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις είναι ένα παιχνίδι προσώπων. Το Πάσχα εκλέγουμε εκλογές και το Ιούνιο συνέδριο.”

Μάλιστα απάντησε και στο ότι στο νέο ξεκίνημα εμφανίζονται παλιά πρόσωπα καθώς κάποιοι κάνουν λόγο για κάτι “καινούργιο που στήνεται με υλικά κατεδαφίσεων”. “Είναι όλη αυτή η κουλτούρα που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση και ταυτίζει τους ανθρώπους με τα τούβλα! Η μεγάλη διαφορά των ανθρώπων είναι ότι έχουν εμπειρίες και κρίνονται με βάση την διαδρομή τους και με βάση το τί έκαναν σε θέσεις εξουσίας. Εμείς λοιπόν έχουμε υποχρέωση να κάνουμε πολλά βήματα πίσω για φτιάξουμε αυτό το αεροπλανοφόρο τα μαχητικά νέας γενιά,δηλαδή οι νέοι άνθρωποι”, κατέληξε.

Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας προς το κοινό τόνισε ότι πρέπει για να αλλάξει η Ελλάδα να παράξει περισσότερο. “Θέλουμε στον κατακερματισμένο χώρο της αριστεράς έναν νέο φορέα. Δυστυχώς σε αυτό το χώρο τώρα δεσπόζει η παρουσία του δημαγωγικού ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί προς όφελος της χώρας. Η Ν.Δ από την άλλη δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Εμείς δεν θέλουμε λόγια αλλά πράξεις. Χρειάζεται να φέρουμε την αξιοπιστία στην πολιτική. Όσα πούμε και τα εννοούμε αλλά θα τα κάνουμε και πράξη. Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη. Και βέβαια μας ενδιαφέρει η προσέγγισή τους”, κατέληξε.

Ο Γιώργος Φλωρίδης τόνισε ότι “ο κόσμος υποφέρει και αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα γιατί έχει απογοητευτεί από όλους. Νομίζω ότι επειδή τα προβλήματα είναι μεγάλα και υπαρκτά, μπορεί κανείς να συνομιλήσεις με το κόσμο αν έχει να πει κάτι. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε διαδικασία αλλαγής νομίσματος θα σημάνει την απόλυτη καταστροφή της χώρας”.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες Πάολα Μπανάκα

Π.Γ 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις