ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αλαλούμ με την ανάρτηση των δασικών χαρτών στο ν. Λάρισας- Αγρότες “χάνουν” χωράφια μέχρι και σπίτια!

Μπορεί οι αγρότες να έφυγαν από τα μπλόκα αλλά γύρισαν σπίτι όπου έχουν να αντιμετωπίσουν ένα “βουνό” προβλημάτων και μεταξύ αυτών και ένα καινούργιο. Την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Οι ανάρτηση των δασικών χαρτών με μια πρώτη ανάγνωση προκαλεί… εγκεφαλικά. Υπάρχουν αγρότες που σύμφωνα με τους χάρτες πολλά από τα χωράφια τους είναι μέσα σε δασικές εκτάσεις. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μιλάμε για ολόκληρες περιουσίες οι οποίες αν δεσμευτούν δεν προκαλούν μόνον θέμα με την επιστροφή των επιδοτήσεων αλλά το πρόβλημα έχει ακόμη πιο σοβαρές διαστάσεις.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή της Αγιάς καθώς και περιοχές όπως κομμάτια της πρώην περιοχής της Κάρλας που είχαν δοθεί σε ακτήμονες. Όπως καταλαβαίνετε δεν μιλάμε για ορεινές περιοχές όπου και εκεί θα υπάρχουν προβλήματα αλλά για κάμπο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr ένας αγρότης από την ανάρτηση των χαρτών χάνει το σπίτι που ζουν οι γονείς.

Αυτό κάποτε ήταν χωράφι στο οποίο χτίστηκε το σπίτι και στην συνέχεια το χωράφι χαρακτηρίστηκε ως οικόπεδο. Σήμερα όμως σύμφωνα με τους χάρτες είναι δασική έκταση.

Άραγε πως μπορεί κάποιος να συνεχίσει να έχει τα συγκεκριμένα κομμάτια γης; Η απάντηση είναι μόνο με χρησικτησία. Είναι μια διαδικασία στην οποία ακόμη δεν έχουν οριστεί τιμές. Αλλά αν λάβουμε υπόψιν άλλες περιοχές τότε το τίμημα είναι τουλάχιστον απαγορευτικό καθώς μιλάμε για τιμές της τάξεως των 1000 ευρώ το στρέμμα μόνο για την χρήση!

Κι όλα αυτά την ώρα που αρκετοί αγρότες σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές δεν έχουν λάβει γνώση για το τι μέλλει γενέσθαι. Τότε θα καταλάβουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.

Π.Γ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις