ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες στο δήμο Κιλελέρ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλελέρ και η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα «Ανάρτηση δασικών χαρτών, προβλήματα και λύσεις».

Στην εναρκτήρια εισήγησή του ο Αχιλλέας Βαρδακούλης, πρόεδρος του  ΔΣ Δήμου Κιλελέρ ανέφερε τα εξής:

«Ο Δήμος Κιλελέρ, ο μεγαλύτερος αγροτικός Δήμος της Ελλάδος, και η αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης αφουγκραζόμενοι την έκδηλη ανησυχία και αγωνία των δημοτών – αγροτών διοργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση με θέμα «Ανάρτηση δασικών χαρτών, προβλήματα και λύσεις» για την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους.

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι στην εποχή της πληροφόρησης η σωστή ενημέρωση  αποτελεί κινητήρια δύναμη. Υπ’ αυτό το πρίσμα έγινε η επιλογή των ομιλητών οι οποίοι ως εκπρόσωποι των άμεσα εμπλεκόμενων  κλάδων με την επιστημονική τους γνώση και κατάρτιση θα αναλύσουν ενδελεχώς τα όρια του ανακύψαντος ζητήματος του Νόμου 4389/2016 αναφορικά με τη θεώρηση και κύρωση των δασικών χαρτών.

Η θεωρία αναφέρει ότι η κατανόηση οποιουδήποτε προβλήματος αποτελεί το πρώτο βήμα και πολλές φορές το πιο σημαντικό και ουσιώδες για την επίλυση του. Με γνώμονα αυτήν την παραδοχή ευελπιστούμε ότι η σημερινή εκδήλωση θα θέσει τα ακριβή πλαίσια του «προβλήματος», θα αναδείξει δηλαδή τις όποιες παθογένειες και λάθη του νομοθετήματος, έτσι ώστε να εξαχθούν γόνιμοι προβληματισμοί και ασφαλή συμπεράσματα τα οποία θα διαβιβαστούν στους συναρμόδιους φορείς, στην κεντρική εξουσία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Κινήσεις που θα έχουν ως  στόχο την απαλοιφή αστοχιών του Νόμου και την αποκατάσταση των υφιστάμενων προβλημάτων και αδικιών σε βάρος μεγάλης μερίδας του κοινωνικού συνόλου».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εισηγήθηκαν οι:

Νικόλαος Καρδούλας – τοπογράφος μηχανικός , τέως στέλεχος της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού

Φίλιππος Ωραιόπουλος – δασολόγος εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Διεύθυνση Δασών

Χρήστος Κουτάκος – χωροτάκτης μηχανικός, εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θεσσαλίας

Ρήγας Γιοβανόπουλος – εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ

Γιώργος Νούτσιας – δικηγόρος, εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου

Αντιγόνη Σδούγκα – προϊσταμένη του κτηματολογικού γραφείου – υποθηκοφυλακείου Λάρισας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με το κοινό της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις