ΛΑΡΙΣΑ

Πρόγραμμα OPEN SYSTEM σε παιδικούς σταθμούς του δήμου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής απευθύνουν πρόσκληση σε γονείς και παιδαγωγούς να γνωρίσουν το πρότυπο παιδαγωγικό πρόγραμμα OPEN SYSTEM που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από φέτος σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, την Πέμπτη 23/2/2017 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου (2ος όροφος).
Το OPEN SYSTEM αποτελεί μια καινούρια δοκιμασμένη μέθοδο που βασίζεται σε σύγχρονες αντιλήψεις λειτουργίας Παιδικών Σταθμών
Περιλαμβάνει μεθόδους, δράσεις αγωγής καλλιέργειας και ανάπτυξης της αισθητικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, ψυχοσωματικής ανάπτυξης των νηπίων που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη ηλικία για την θεμελίωση ολόπλευρης ανάπτυξης.
Όλες οι δραστηριότητες γίνονται με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης, μέσα από τα οποία αναδύεται η δημιουργικότητα, η αυτενέργεια και η αυτοπεποίθηση των παιδιών. Αναδεικνύονται οι προτάσεις, οι σκέψεις και τα συναισθήματα τους και παράλληλα αποκτούν συλλογικές ευαισθησίες βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της επικοινωνίας με τους άλλους. Ανακαλύπτουν την γνώση μέσω της αίσθησης .
Το OPEN SYSTEM βλέπει πρώτα το ΠΑΙΔΙ και ύστερα τον ” μαθητή” και αποτελεί άξονα κατεύθυνσης για τη μελλοντική του εξέλιξη.
Τις επιδράσεις του συστήματος αυτού και το περιεχόμενο του θα εξηγήσει ο κ.Λάκης Κουρετζής Δρ. Παν/μίου Αθηνών-παιδαγωγός,συγγραφέας -παιδαγωγικός υπεύθυνος εφαρμογής παρόμοιων προγραμμάτων στους δήμους Χαλκίδας, Ηρακλείου Κρήτης και διάφορων άλλων παιδικών σταθμών και κέντρων προσχολικής ηλικίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση και βιωματικό εργαστήριο για γονείς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις