ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα προβολής ταινιών «Αγωνία και Έκσταση: Το Σινεμά των Εικαστικών»

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα «Αγωνία και Έκσταση: Το Σινεμά των Εικαστικών» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Η προβολή της πρώτης ταινίας, «Ο Μύλος και ο Σταυρός» του Λεχ Μαγιέφσκι, πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή πλήθους κόσμου την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. Μετά την προβολή ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την ταινία και το θέμα της από εικαστική άποψη.

«Το Σινεμά των Εικαστικών» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα περιλαμβάνει προβολές ταινιών που αναδεικνύουν την αλληλοσυναρτώμενη σχέση του Κινηματογράφου με τις Καλές Τέχνες. Πρόκειται για κινηματογραφικά έργα που άλλοτε είναι βιογραφίες σπουδαίων εικαστικών και άλλοτε πρωτότυπες ιστορίες «εικαστικής» θεματολογίας.

Η οργάνωση και επιμέλεια είναι του Νίκου Αρτινού. Ο Ν. Αρτινός είναι δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου και σκηνοθέτης, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Τον Μάρτιο θα προβληθεί η ταινία «Πόθος για τη ζωή». Η ημερομηνία της προβολής θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις