Σκουρλέτης: Δεν σχεδιάζουμε και δεν επιθυμούμε εκλογές

Δημοσιεύθηκε στις: 16 Φεβρουαρίου 2017, 21:45
«Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης, σε περίπτωση που δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

«Δεν σχεδιάζουμε εκλογές, δεν επιθυμούμε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Η ερώτηση υποβλήθηκε στον υπουργό, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των Τοπικών Αστυνόμων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο ο υπουργός δεν αρνήθηκε να απαντήσει, αλλά και να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της, καθώς και ακραίους κύκλους της Ευρώπης.

«Η κυβέρνηση, με απόλυτο, συστηματικό, τεκμηριωμένο τρόπο, επιχειρεί να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση και αυτό το κάνει με στοιχεία είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Δεν δικαιολογείται λοιπόν το να μην κλείσει αυτή η αξιολόγηση».

Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο είναι πολιτικές σκοπιμότητες «από εκείνους τους ακραίους κύκλους, οι οποίοι έχουν για το πως πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη», ενώ για πρώτη φορά ακούσθηκαν αντικρουόμενες απόψεις και μέσα στους θεσμούς.

«Υπάρχουν απόψεις για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, του σκληρού πυρήνα και για γερμανοκεντρική Ευρώπη», ανέφερε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη είναι σε ένα σταυροδρόμι με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα: Θα ακολουθήσει τον άκαμπτο δρόμο της ακραίας λιτότητας, που ενδυναμώνει την ακροδεξιά και τις φυγόκεντρες δυνάμεις, βάζοντας σε κίνδυνο την συνοχή της ή θα μπορέσει να ξαναπιάσει το νήμα με τις βασικές αξίες που την γέννησαν, την αλληλεγγύη, την δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος;»

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι λυπάται που την κρίσιμη στιγμή της εθνικής προσπάθειας, αντί να τοποθετηθεί πάνω στα ζητήματα, όπως το αφορολόγητο, την μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, που παλεύει η κυβέρνηση την κατηγορεί ότι ροκανίζει το χρόνο.

«Ωραία και υπεύθυνη εθνική στάση…», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και τόνισε ότι δεν θα ανταποδώσει τις κατηγορίες και «δεν θα γίνουμε κήρυκες ενός διχασμού, όπως κάνει η ΝΔ».

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ