Μεζέδες, για να συνοδεύσετε τη μπύρα σας την Τσικνοπέμπτη!

Δημοσιεύθηκε στις: 16 Φεβρουαρίου 2017, 17:32

Χούμους

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου μεζεδάκια. Πρόκειται για ιδανική επιλογή για την τσικνοπέμτη και είναι ένα εξαιρετικό μεζεδάκι. Έχει βάση τα ρεβύθια και συμβουλή μου είναι να προσθέσετε αρκετό λεμόνι. Συνοδεύστε το με κριτσίνια ή ροδέλες λαχανικών και θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας.

Γεμιστά μανιτάρια

Μπορείτε να τα γεμίσετε με λαχανικά και μυρωδικά ή με τυριά. Είναι ένας γευστικότατος μεζές που συνοδεύεται με  μπίρα και καλή παρέα! Είναι εύκολο γρήγορο και οικονομικό μα πάνω απ’όλα νοστιμότατο!

Πατατοκεφτέδες με άνηθο

Είναι ένας δροσερός, χορταστικός, οικονομικός και πανεύκολος μεζές, που θα χορτάσει τους καλεσμένους σας και σίγουρα θα σας ζητήσουν τη συνταγή.

Κεφτεδάκια

Φτιάξτε αφράτα κεφτεδάκια και όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλα τους. Είναι το απόλυτο συνοδευτικό για μπύρα. Μόνο φροντίστε να φτιάξετε αρκετά, γιατί είναι τα πρώτα που εξαφανίζονται.

Σαλάτες με ζυμαρικά

Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Και θα δώσετε μια ανάλαφρη νότα στο τραπέζι σας και παράλληλα βάζοντας ζυμαρικά στη σαλάτα την κάνετε ακόμη πιο γευστική και χορταστική. Σας προτείνουμε για να μην εκτιναχθούν οι θερμίδες στα ύψη, να προτιμήσετε μια απλή βινεγκρέτ ή σάλτσα γιαούρτι, αντί για μαγιονέζα και κέτσαπ.

Λουκάνικα

Δοκιμάστε τα ψιλοκομμένα και σοταρισμένα μαζί με λίγο τυρί της αρεσκείας μας και φυλλαράκια ρόκας και θα μας θυμηθείτε. Το απόλυτα «αρσενικό» μεζεδάκι για το τραπέζι σας, για να ικανοποιηθούν οι κρεατοφάγοι της παρέας.

Σουβλάκια
Προτιμήστε τα με κοτόπουλο-για να μην βαρυστομαχιάσετε-  και ανάμεικτα λαχανικά. Με λίγο ελαιόλαδο, μυρωδικά φρέσκα ή αποξηραμένα, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι!

diatrofi-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ