ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συγκλονίζει η καταγγελία του Λαρισαίου γονιού που μήνυσε διευθυντή σχολείου: “Φύγε από εδώ τεμπέλη…”

Αίσθηση στην κοινωνία της Λάρισας αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, έχει προκαλέσει το χθεσινό ρεπορτάζ του onlarissa.gr, το οποίο αποκάλυψε υπόθεση μήνυσης από Λαρισαίο γονιό σε διευθυντή δημοτικού σχολείου της περιοχής, επειδή – όπως ισχυρίζεται – ο τελευταίος όχι απλά του απαγόρευσε να δει τα παιδιά του στο σχολείο, αλλά και τον εξύβρισε μπροστά στα παιδιά του αλλά και την αδελφή του.

Υπενθυμίζεται, ότι μήνυση που υποβλήθηκε αφορά τρία αδικήματα, την εξύβριση, την συκοφαντική δυσφήμιση και την παράβαση καθήκοντος. Όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του ενώ εκκρεμεί η διευθέτηση της επιμέλειας, κάνοντας χρήση σχετικής εγκυκλίου, μετέβαινε στο σχολείο σε καθημερινή βάση για να δει τα παιδιά του στο διάλειμμα.

Ωστόσο, προχθές Δευτέρα, ισχυρίζεται πως δέχθηκε φραστική επίθεση από τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου.

Σήμερα το onlarissa.gr, αποκαλύπτει απόσπασμα της μηνυτήριας αναφοράς στο οποίο ο γονιός περιγράφει από την πλευρά του μία συμπεριφορά που – εάν έχει υπάρξει – έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ρόλο ενός εκπαιδευτικού στην κοινωνία.

Διαβάστε το απόσπασμα της μήνυσης: “Όπως κάθε πρωί έτσι μετέβην και στο {…..} Δημοτικό Σχολείο τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:40. Πάντοτε βλέπω τα παιδιά μου όντας έξω από τον περίγυρο του Σχολείου, εγώ από την έξω μεριά και αυτά από την μέσα. Τα παιδιά μου με περιμένουνε πως και πως με αγωνία και λαχτάρα καθότι με υπεραγαπούνε όπως κι εγώ αυτά.

Τη συγκεκριμένη ημέρα και ενώ ασκούσα το αυτονόητο πατρικό δικαίωμα που μου επιτάσσει η μεγάλη μου αγάπη για τα παιδιά μου, στις 9:45 εμφανίστηκε ο μηνυόμενος ο οποίος τυγχάνει Διευθυντής του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου και άρχισε να με βρίζει και να με προσβάλει ενώπιον των τέκνων μου λέγοντας μου επί λεξεί  “φύγε από εδώ τεμπέλη ε τεμπέλη κάθε μέρα εδώ θα σε έχουμε πήγαινε κάνε καμιά δουλειά” τραβώντας ταυτόχρονα τα ανήλικα ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ βιαίως προκειμένου να φύγουνε από εμένα και πετώντας το γάλα και το σάντουιτς που μόλις τους είχα δώσει.

Ευθύς αμέσως τα παιδιά μου βάλανε τα κλάματα από την απαράδεκτη συμπεριφορά του “εκπαιδευτικού” τόσο έναντι των ιδίων όσο και προς εμένα εξυβρίζοντας με απρόκλητα, συκοφαντώντας με βάναυσα και παραβιάζοντας καταφανέστα την υπ΄αριθμ . Πρωτ. Φ.7/517/127893/Γ1/13-10-2010 συνημμένη Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας η οποία επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς να επιτρέπουνε στους εν διαστάσει και διαζευγμένους γονείς να επικοινωνούνε με τα παιδιά τους και μάλιστα εντός του σχολικού κτιρίου”.

Πέραν της μήνυσης, όπως σημείωσε στο onlarissa.gr o Λαρισαίος συνήγορος του γονιού κ. Στέλιος Σούρλας, κατατίθεται στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας και σχετική αναφορά, αξιώνοντας τις δέουσες διοικητικές πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του διευθυντή του δημοτικού σχολείου.

Η υπόθεση εκ των πραγμάτων θα έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια, αναμένοντας και την τοποθέτηση του καταγγελλόμενου εκπαιδευτικού – διευθυντή και βεβαίως της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις