ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Τσίπρας, ο Σουφλιάς και η τραγική ειρωνεία των εγκαινίων στα Τέμπη

Πλησιάζει ο καιρός που ένα έργο το οποίο προ διετίας φάνταζε με… γιοφύρι της Άρτας θα παραδοθεί προς χρήση. Ο λόγος για το πολύπαθο τμήμα της εθνικής οδού στα Τέμπη, εκεί όπου πλέον η Λάρισα θα έχει να… παινεύεται για τη μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγα στα Βαλκάνια.

Τα εγκαίνια όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, θα γίνουν από τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα. Ναι, μιλάμε ακριβώς τον ίδιο άνθρωπο που αναρριχήθηκε στην εξουσία με όχημα (και) το κίνημα “δεν πληρώνω”, αλλά και την πεποίθηση πως αυτές οι “επαχθείς” συμβάσεις αποτέλεσαν το απόσταγμα της μακροχρόνιας διαπλοκής του δικομματισμού.

Ο ίδιος αυτός άνθρωπος λοιπόν – να με συμπαθάτε για τον γραμματικό πλεονασμό – θα κόψει την κορδέλα, προσδοκώντας φυσικά να καρπωθεί και το δέον μερίδιο της επιτυχίας ολοκλήρωσης του έργου.

Λίγο παραδίπλα – εκτιμώντας ότι θα παραστεί – θα παρακολουθεί την εκδήλωση ο πάλαι ποτέ κραταιός υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Ο άνθρωπος που βρέθηκε – άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως – ουκ ολίγες φορές στο μάτι του κυκλώνα για τη συγκεκριμένη ιστορία, αλλά και το πρόσωπο για το οποίο πολλοί έχουν παραδεχθεί ότι “εάν δεν ήταν ο Σουφλιάς, αυτό το έργο δε θα γίνονταν ποτέ, όσες αδυναμίες κι αν είχε η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα”.

Η δεύτερη τραγική ειρωνεία λοιπόν, θα εκτυλίσσεται μέσα στο μυαλό του Λαρισαίου παλαίμαχου πολιτικού, που θα βλέπει πάνω στο έδρανο και μπροστά στις κάμερες να μιλά – πιθανότατα – για ανάπτυξη μέσα από μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές και συνεργασίες, εκείνος που μέχρι πρότινος δαιμονοποιούσε ακόμη και τη σκέψη μίας τέτοιας πολιτικής.

Αποκτά εκ των πραγμάτων ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Γιώργου Σουφλιά, εκείνη τη σπουδαία μέρα. Αν γίνει και εφόσον η πρωθυπουργική παρουσία το επιτρέψει…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις