ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Εμφύλιος” μεταξύ κατοίκων στην Τερψιθέα για τα προσφυγόπουλα

Μυρίζει “μπαρούτι” η ατμόσφαιρα λίγο πριν από την σημερινή σύσκεψη που κάλεσε το συντονιστικό όργανο γονέων στο δημοτικό σχολείο της Τερψιθέας.

Οι γονείς που τάσσονται με την συντονιστική, καταγγέλλουν τα μέλη του συλλόγου γονέων του σχολείου, την δημοτική αρχή αλλά και την τοπική κοινότητα, ότι ερήμην τους έδωσαν την συγκατάθεσή τους για την έλευση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Όπως υποστηρίζουν δεν θα ήταν αντίθετοι σε κάτι τέτοιο αν οι κινήσεις δεν γινόταν “εν κρυπτώ”. Μάλιστα, “αν αποδειχθεί ότι τα μέλη του σημερινού συλλόγου υπέγραψαν για την έλευση των προσφυγόπουλων θα ζητηθεί η καθαίρεσή τους”, λένε τα μέλη της συντονιστικής.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης θα συζητηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα το θέμα των συνθηκών για τα προσφυγόπουλα καθώς και θέματα υγιεινής που προκύπτουν.

Μάλιστα οι γονείς που τάσσονται με το συντονιστικό θα θέσουν θέμα ακόμη και να κλείσουν το σχολείο αν δεν δεχθούν τα αιτήματά τους οι φορείς αλλά και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης  Ελένη Αναστασοπούλου που θα δώσει το παρών στη σύσκεψη.

Σε ερώτηση του onlarissa.gr για το κλείσιμο του σχολείου από τους γονείς η κα. Αναστασοπούλου απάντησε ότι “Πιστεύω ότι δεν θα το κάνουν. Νομίζω κανείς γονιός δεν θα κλείσει το σχολείο σε παιδάκια που είναι σαν τα δικά τους. Το σχολείο είναι ένας χώρος που ανήκει σε όλη την κοινωνία”, κατέληξε.

Π.Γ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις