ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση αφιερωμένη στο Δανό φωτογράφο, Joakim Eskildsen

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, μια παρουσίαση αφιερωμένη στο Δανό φωτογράφο, Joakim Eskildsen (1971-).

Την παρουσίαση επιμελείται ο Νίκος Σκούρας.
Είσοδος Ελεύθερη.

Γεννημένος στην Κοπεγχάγη το 1971, ο Joakim Eskildsen (Iωακείμ Έσκιλντσεν) είναι ένας φωτογράφος, ο οποίος έχει περιηγηθεί με το φακό του σε πολλές χώρες του κόσμου. Σήμερα, αν και διαφέρει αρκετά από τις πιο εννοιολογικού τύπου αισθητικές αναζητήσεις των περισσοτέρων μελών της Φιλανδικής σχολής, θεωρείται ένας από τους εκπροσώπους της, παρόλο που είναι Δανός. Η δουλειά του σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη προσοχή στη σύνθεση και το φως.
Οι πιο πρόσφατες εργασίες του που αφορούν κοινότητες στην Αφρική και κοινότητες Ρομά, έχουν ένα καθαρό ουμανιστικό προσανατολισμό. Ο τρόπος που φωτογραφίζει μοιάζει πολύ με την ανθρωπολογική προσέγγιση, όπου ο ερευνητής περνάει πολύ χρόνο με τους πληθυσμούς που μελετάει με σκοπό να αποκτήσει μια γνώση ‘εκ των έσω’.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις