ΛΑΡΙΣΑ

Διευθύντρια 26ου δημοτικού για προσφυγόπουλα: “Στην καρδιά των παιδιών δεν υπάρχει θέση για μίσος”

Η Κατερίνα Σταγιάννη, η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού σχολείου Λάρισα, μιλά στο onlarissa.gr για το θέμα που δημιουργήθηκε με το σύλλογο γονέων για την έλευση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

“Δεν έχω γίνει στόχος. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Βάσει συνθηκών του ΟΗΕ προβλέπεται ότι η Eλληνική Πολιτεία πρέπει να παρέχει δωρεάν Παιδεία σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος φυλή και θρησκείας. Εγώ οφείλω με το τεχνικό μου ρόλο να ανοίξω την αγκαλιά του σχολείου σε αυτά τα παιδιά. Από την άλλη είναι κρίμα να επιτρέψουμε σε κάποιες φωνές να δημιουργήσουν σύγχυση στα παιδιά μας”, τονίζει η διευθύντρια.

Η διευθύντρια υποστηρίζει ότι υποσχέθηκε σε όλους τους γονείς ότι για έρθουν  τα προσφυγόπουλα πρώτα θα διασφαλιστούν όλες οι συνθήκες υγιεινής και σωστής εύρυθμης λειτουργίας. Στο σχολείο ήδη υπάρχει το βοηθητικό προσωπικό που προβλέπεται για τα προσφυγόπουλα. Σήμερα δε ανέλαβαν υπηρεσία και οι εκπαιδευτικοί.

“Στην καρδιά των παιδιών υπάρχει θέση μόνον για αγάπη. Δεν υπάρχει θέση για μίσος. Θα μας τιμούσε όλους να βγαίναμε με μια αγκαλιά και να κάνει ο καθένας από την πλευρά του, ότι μπορεί ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή εκπαίδευση για αυτά τα παιδιά”, κατέληξε η κα Σταγιάννη.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις