ΛΑΡΙΣΑ

Μπαργιώγας: Μπορούμε ακόμη ως Ποτάμι να προσφέρουμε στη συγκρότηση ενός νέου χώρου

«Εξακολουθώ να ελπίζω ότι μπορούμε ως Ποτάμι, ως συλλογικότητα, να προσφέρουμε περισσότερα σε αυτή τη διαδικασία συγκρότησης ενός νέου χώρου, από ότι ο καθένας χωριστά. Η διαδικασία της συγκρότησης ενός νέου κόμματος στο χώρο – που δεν μπορεί να προκύψει από την αναπαλαίωση ή ανάσταση του ΠΑΣΟΚ – όπως και  η πολιτική, είναι διαδικασία συγκρούσεων. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, όμως πρέπει να ξεκινήσει κάποια στιγμή. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις οποίες αγκυλώσεις έχει ο καθένας από εμάς και να μπούμε σε μια ειλικρινή διαδικασία συζήτησης, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από προτάγματα, ψηφοφορίες και όρους». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98.4» και τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, ο Κώστας Μπαργιώτας, Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι.

Στη συνέχεια επεσήμανε την ανάγκη να εκφραστεί ένα όραμα για το μέλλον της χώρας και πάνω σε αυτό να γίνουν οι συγκλίσεις στο χώρο του Κέντρου: «πρέπει να βγει το κείμενο των θέσεων μπροστά, να επιλεγούν οι στρατηγικές επιλογές για το μέλλον της χώρας και την έξοδό της από την κρίση και να συμμετέχουν όλοι από το εκσυγχρονιστικό δυναμικό της χώρας, που υπάρχει κυρίως στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Δεν μπορούμε να πορευτούμε με εκλεκτικές συγγένειες ή τοποθετούμενοι σε ένα διπολικό σκηνικό που προσπαθούν να στήσουν τα δυο μεγάλα κόμματα προς το συμφέρον τους και όχι προς το συμφέρον της χώρας. Το μείζον ερώτημα που έχει να απαντήσει ένα κόμμα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, δεν είναι αν θα πάει με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Αυτό που πρέπει να απαντήσει είναι ποιο σενάριο θέλει για την χώρα και πάνω σε αυτό να συμπλεύσουν όσοι το επιθυμούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις κρατικιστικές πρακτικές της Μεταπολίτευσης τονίζοντας ότι «δεν έχουν μέλλον στην Ελλάδα ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την σημερινή κυβέρνηση τελειώνει η Μεταπολίτευση, με τις προσπάθειες της να αναπαράγει όλες τις κακές νοοτροπίες των τελευταίων 40 χρόνων και μάλιστα με μια οίηση λες και έχει ανακαλύψει κάτι καινούριο.

Μετά τις επόμενες  εκλογές η κεντροαριστερά με ευρύτερες δυνάμεις που θα απελευθερωθούν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μιλήσει για μια σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία. Αν δεν γίνει αυτού του τύπου η συζήτηση καμιά συμμαχία και καμιά συγκρότηση δεν έχει μέλλον».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις