ΕΛΛΑΔΑ

Ιταλία: Οι διασώστες δεν εγκαταλείπουν -Πιστεύουν ότι υπάρχουν επιζώντες θαμμένοι κάτω από το χιόνι

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αγωνιώδη αναζήτηση, καθώς ελπίζουν ότι υπάρχουν ακόμη επιζώντες, κάτω από τους τόνους χιονιού που έθαψαν το ξενοδοχείο στην κεντρική Ιταλία, τέσσερις ημέρες μετά από τη φονική κατολίσθηση.

Διασώστες δήλωσαν την Κυριακή το πρωί σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν θύλακες αέρα σε κάποια στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Rigopiano, αλλά σε σημεία στα οποία δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν. Εως τώρα εννέα επιζώντες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, έχουν ανασυρθεί, αναπτερώνοντας τις ελπίδες, ενώ εκτιμάται ότι άλλα 23 άτομα αγνοούνται ακόμη. Τα σωστικά συνεργεία δήλωσαν στον Guardian ότι μπορεί να βρεθούν ζωντανοί κι άλλοι, που βρίσκονται θαμμένοι σε άλλα σημεία. Εως τώρα έχουν ανασυρθεί πέντε νεκροί.

Ομως, το έργο της διάσωσης γίνεται ενάντια στον χρόνο, αλλά και τις καιρικές συνθήκες που επιδεινώθηκαν, με χιονοπτώσεις, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να προκληθούν νέες κατολισθήσεις.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Πεσκάρα δήλωσαν ότι ο ένας από τους ενήλικες διασωθέντες είναι σε ικανοποιητική κατάσταση, μετά από επέμβαση στο χέρι του που είχε τραυματιστεί άσχημα, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν από τη μονάδα εντατικής θεραπείας στην παιδιατρική πτέρυγα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι διασώστες κατεβάζουν μέσα στα συντρίμμια συσκευές για να εντοπίσουν ήχους, αλλά και άλλες που «πιάνουν» ηλεκτρονικά κύματα από τα κινητά τηλέφωνα των αγνοούμενων. Το γεγονός ότι έχουν σταματήσει να ακούνε φωνές δεν σημαίνει ότι δεν έχει απομείνει κανείς ζωντανός, λένε οι διασώστες, καθώς μπορεί τα συντρίμμια και το χιόνι να «μπλοκάρουν» τους ήχους.

 iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις