ΕΛΛΑΔΑ

Δύο κλήσεις από το κινητό της Θώμης κρύβουν το μυστικό της δολοφονίας

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της παιδοψυχιάτρου που δολοφονήθηκε, όπως όλα δείχνουν, από το πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα, Χρήστο Μπαλαντίνα, περιμένουν οι Αρχές, προκειμένου να ερευνήσουν εάν η δολοφονία της σχετίζεται και με την «Ελλήνων Συνέλευσις» ή τελικά πρόκειται για φόνο που έγινε από προσωπικά κίνητρα.

Δύο κλήσεις που έγιναν από το κινητό της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα (αριστερά) λίγο πριν ή μετά τη δολοφονία της, όπως όλα δείχνουν, από το πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα, Χρήστο Μπαλαντίνα (δεξιά), αποτελούν το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης από τις Αρχές, που θα διαπιστώσουν αν αυτή σχετίζεται με την «Ελλήνων Συνέλευσις».
Δύο κλήσεις που έγιναν από το κινητό της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα (αριστερά) λίγο πριν ή μετά τη δολοφονία της, όπως όλα δείχνουν, από το πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα, Χρήστο Μπα
Λίγο πριν ή μετά το φονικό, το τηλέφωνο της Θώμης Κουμπούρα κάλεσε δύο αριθμούς. Ποια είναι τα πρόσωπα που κατέχουν αυτούς τους αριθμούς; Τα τηλέφωνα τα έκανε η παιδοψυχίατρος ή ο Χρήστος Μπαλαντίνας και σε ποια χρονική στιγμή;
Η παιδοψυχίατρος ήταν μέλος της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» και μάλιστα σκόπευε να ανοίξει και γραφείο στη Λαμία, με μοναδικό στόχο, όπως λένε οι δικοί της άνθρωποι, να βοηθήσει τους ανθρώπους που ήταν καταχρεωμένοι.
Η Θώμη Κουμπούρα βρέθηκε νεκρή, με δεκαπέντε μαχαιριές στο σώμα της, αφού προηγουμένως είχε παλέψει με τον δράστη, ο οποίος αρχικά είχε εξαφανιστεί.
Απολογούμενος, ο δράστης είχε μιλήσει για… δράκους που τον έσπρωξαν να σκοτώσει την παιδοψυχίατρο, με την οποία μάλιστα υποστήριξε ότι είχε σχέση…
Την ίδια ώρα, η έρευνα που έχει ανοίξει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα έργα και τις ημέρες της οργάνωσης που υπόσχεται διαγραφή του χρέους όλων των Ελλήνων, έχει συγκεντρώσει όλες τις δικογραφίες από την… απανταχού δράση της και οι καταθέσεις που δίνονται καθημερινά είναι πολλές.
Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη προταθεί από μάρτυρες δύο ακόμη πρόσωπα που φαίνονται πρόθυμα να μιλήσουν για την εμπειρία τους μετά την εμπλοκή τους στην οργάνωση, δίνοντας πολύτιμα στοιχεία, τα οποία μέχρι τώρα διηγούνται στους οικείους τους, όχι όμως και στον εισαγγελέα…
Δύο κλήσεις από το κινητό της Θώμης κρύβουν το μυστικό της δολοφονίας
Ολα ανοιχτά στην έρευνα
Μέχρι στιγμής πά­ντως, η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη, με όλες τις διερευνώμενες πράξεις να παραμένουν ανοιχτές. Εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση, διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ολα τα παραπάνω αδικήματα ερευνώνται, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και το καταστατικό της ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις».
Ιδιαίτερη σημασία για την πρόοδο και το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης θα έχουν όμως τα στοιχεία που θα δοθούν από τους μάρτυρες της Τράπεζας της Ελλάδος, μόνης αρμόδιας να μιλήσει για τα ομόλογα που ισχυρίζεται ότι κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας, δηλαδή τη γνησιότητά τους.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που έχει ήδη υποβάλει ο δημοσιογράφος Αλ. Στεφανόπουλος, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αποφανθεί από το 2012 ότι τα αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. είναι πλαστά, μαζί με έναν ακόμη τίτλο ύψους 100 δισ. δολαρίων, ο οποίος έχει κατατεθεί υπέρ της… Ελληνικής Δημοκρατίας, από τον οποίο ο Αρτέμης Σώρρας υπόσχεται να δώσει το ποσό των 20.000 ευρώ σε κάθε ψηφοφόρο!
Μάρτυρες
Η αναφορά του δημοσιογράφου συσχετίσθηκε ήδη με την εισαγγελική έρευνα, με τον μηνυτή να ζητά να κληθούν ως μάρτυρες δύο καθηγητές Οικονομικών, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο Σώρρα και τα λεγόμενά του.
Ιδιαίτερη σημασία τέλος δίνει η εισαγγελική έρευνα και στα εκχωρητήρια που φαίνεται ότι συντάσσονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις», με βάση τα οποία τα μέλη της οργάνωσης αναθέτουν τη διαχείριση της περιουσίας τους στη ΜΚΟ με πρόσχημα τη συμψηφιστική εξόφληση των χρεών τους σε ΔΟΥ, ΙΚΑ και τράπεζες.
Για τον μηνυτή Αλ. Στεφανόπουλο πρέπει να ερευνηθεί η νομιμότητα αυτών των εγγράφων, αλλά και εάν υπάρχει αρχή τέλεσης του κακουργήματος της εκβίασης, αφού στο μέλλον κανείς δεν αποκλείει η οργάνωση να διεκδικήσει τα εκχωρηθέντα ακίνητα από τους απογοητευμένους πολίτες υπό την επίκληση τής δήθεν εξόφλησης των χρεών τους…
Η απόφαση του Πρωτοδικείου, την οποία επικαλείται ο Α. Σώρρας, βρίσκεται ήδη στα χέρια αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εξετάζεται το εάν μπορεί να αναιρεθεί.
Βέβαια, οι λόγοι αναίρεσης δεν μπορούν να μπουν στην ουσία της κρίσης της δικαστού που δέχθηκε την ύπαρξη των επίμαχων ομολόγων, παρά μόνο σε νομικά θέματα.
Στο εδώλιο
Οι εξελίξεις πάντως θα τρέξουν σύντομα αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται και η ανάμειξη του ΣΔΟΕ στα οικονομικά της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα.
Ο ηγέτης της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» θα κληθεί σύντομα να καθίσει στο εδώλιο με απευθείας κλήση για τα όσα είπε για τη συμμετοχή των αθλητών μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για το πλημμέλημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο, ύστερα από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελικής Αρχής.
Αφορμή, μία συνέντευξή του, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι… ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν Παραολυμπιάδα, αλλά και μία δήλωσή του στο Facebook ότι είναι τεράστια προσβολή για όλους τους Ελληνες οι Παραολυμπιακοί Αγώνες…

ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις