ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων – Τα τρακτέρ στους δρόμους [vid]

Τα μπλόκα των αγροτών ξεκινούν και τα τρακτέρ να ζεσταίνονται. Οι αγρότες πάντως δείχνουν σε πολλές περιοχές διχασμένοι για το πως πρέπει να κινηθούν…

Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει. Αύριο λοιπόν αναμένονται τα πρώτα μπλόκα σε Κουλούρα, Αίγιο, Μελούνα Λάρισας και στην εθνική οδό Άργους – Κορίνθου. Παράλληλα οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι θα προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από εφορίες και πλατείες πόλεων. Στα μπλόκα αναμένεται να βγουν και οι αγρότες Θεσσαλονίκης, που διατυμπανίζουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Διχασμένοι οι αγρότες της Μαγνησίας

Σε κατάσταση προετοιμασίας και λήψης οριστικών αποφάσεων για να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής του Βελεστίνου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φερραίου στην Μαγνησία. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές πρόθεσή τους είναι να “βγάλουν” τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αερινού προς το τέλος της εβδομάδας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που ετοιμάζει ο αγροτικός κόσμος και μέχρι τοτε θα είναι παρατεταγμένα στις πλατείες των χωριών, ως προειδοποίηση για περαιτέρω κλιμάκωση. Ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής, από την περιοχή του Αερινού υπολογίζει έξοδο μέχρι 40 τρακτέρ στον οδικό κόμβο σε πρώτη φάση, χωρίς να έχει ακόμη αποφασισθεί η ημέρα της κινητοποίησης, που θα συνδυασθεί με την κάθοδο των τρακτέρ στη Νίκαια υπό τον Βαγγέλη Μπούτα.

Από την άλλη, οι αγρότες από την περιοχή του Αλμυρού, που παραδοσιακά δημιουργούν το μεγάλο και ισχυρό μπλόκο των Μικροθηβών, βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και προβληματισμού, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστο Πάντσιο, αφού δεν υπάρχει έντονη διάθεση για κινητοποίηση και δημιουργία μπλόκου στον κόμβο των Μικροθηβών

Μηνύματα από αγρότες της Κρήτης

“Ζεσταίνουν” τις μηχανές και βγαίνουν, από απόψε στο κρύο, στα Πραιτώρια, διεκδικώντας την επιβίωσή τους, οι αγρότες του Συλλόγου Αστερουσίων. Σήμερα άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο, όπου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνέλευσή τους, για να συναποφασιστούν οι λεπτομέρειες για την κινητοποίησή τους, που τυπικά ξεκινάει αύριο. “Το κάλεσμα είναι για αύριο στις 10.00 το πρωί, ωστόσο επειδή η δουλειά του αγρότη δεν τελειώνει ποτέ και πολλοί έχουν ζώα και θα πρέπει από νωρίς το πρωί να τα ταΐσουν και να τα φροντίσουν, αρχίζουμε από σήμερα” είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, Μανώλης Καρκαβάτσος.

Το μπλόκο στα Πραιτώρια, σύμφωνα με τον κ.Καρκαβάτσο, σηματοδοτεί ένα “σημείο αντίστασης και άρνησης της πολιτικής που μας βγάζει έξω από το σπίτι μας” και μάλιστα σε καμία περίπτωση δε δημιουργεί πρόβλημα, αφού οι αγρότες βρίσκονται στα δεξιά και τα αριστερά του δρόμου και όταν πλησιάσει όχημα, το σταματούν, χαιρετούν τον οδηγό, δίνουν το χαρτί με τα αιτήματά τους και στη συνέχεια απομακρύνονται από το οδόστρωμα, προκειμένου το όχημα να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Βράζει ο δήμαρχος Άργους

Άστραψε και βρόντηξε ο δημαρχος Άργους Μυκηνών κατά των αγροτών της Θεσσαλίας που εκ του ασφαλούς, όπως τόνισε, κάνουν κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο που δεν έχουν παραγωγή. ”Οι αγρότες όμως της Αργολίδας ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά για να πουλήσουν την παραγωγή τους” είπε και συνέχισε: ”Δεν θα επιτρέψω να στηθεί ένα μπλόκο στον Ισθμό και να μην μπορούν οι αγρότες της Αργολίδας να μετακινηθούν και να πουλήσουν την παραγωγή τους, γιατί θα πάρω μπουλντόζα”.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις