ΛΑΡΙΣΑ

Με κτηνοτρόφους από το Αργυροπούλι συναντήθηκε ο Κόκκαλης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων από το Αργυροπούλι  πραγματοποίησε σήμερα ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, οι δυνατότητες αποζημίωσης για την απώλεια του γάλακτος, των νεκρών ζώων και τις αποβολές των ζώων.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων αναφέρθηκαν και στα προβλήματα των εξισωτικών αποζημιώσεων ετών 2013, 2014, 2015 και 2016 καθώς και στα προβλήματα της συνδεδεμένης (ποσόστωση γάλακτος) για τις ντόπιες φυλές ζώων.

Επίσης, τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας ομοσπονδίας μετακινούμενων κτηνοτρόφων, την ανάγκη διεύρυνσης των αιτιών αποζημίωσης του ΕΛΓΑ, τα προβλήματα της εφαρμογή των Γ.Π.Σ. (Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων), την μη αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό του 2014, την έλλειψη βοσκοτόπων για την ένταξη σε προγράμματα βιολογικής γεωργίας και την έλλειψη προσωπικού (μόνιμων βοσκών).

Ο κ.Κόκκαλης, δήλωσε ότι: «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει τη βούληση να σκύψει πάνω στα προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου καταβάλλοντας την απαραίτητη προσπάθεια, με την αποτελεσματική συνεργασία και τη συνέργεια των κτηνοτρόφων. Ο κτηνοτροφικός κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι εργαζόμαστε σκληρά και στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, έναν από τους βασικούς πυλώνες παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

 Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Σαΐτης Γεώργιος, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιβολίου, Απόστολος Όντος, μέλος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αργυροπουλίου, Γιουλης Μπουκουβάλας, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Σμίξης και ο Γεώργιος Κατσαρός, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αβδέλας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις