ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τα χιόνια έφυγαν από τους δρόμους, έρχονται από Δευτέρα τα τρακτέρ – Δείτε που θα βγουν στη Λάρισα

Και μετά το χιονιά που έκλεισε τους δρόμους της Λάρισας, έρχεται η σειρά των… τρακτέρ! Η υποχώρηση της κακοκαιρίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει εντείνει τις επαφές και τις ζυμώσεις στις τάξεις των αγροτών, με στόχο την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, να είναι συνεπείς στο ραντεβού που δόθηκε σε διάφορα σημεία της χώρας.

Στη Λάρισα, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, τα “σίγουρα” σημεία όπου θα στρατοπεδεύσουν τα τρακτέρ σε ότι αφορά τις δυνάμεις του πανελλαδικού συντονιστικού των μπλόκων, είναι ο κόμβος της Νίκαιας (όπου θα συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των μηχανημάτων, αναμένοντας φυσικά και τη μετακίνηση των Καρδιτσιωτών του Βαγγέλη Μπούτα) και η διασταύρωση Αργυροπουλίου στο ύψος της Μελούνας όπου θα συγκεντρωθούν οι αγρότες από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η περιοχή της Αγιάς όπου αύριο Παρασκευή θα γίνει σύσκεψη αγροτών, με τα επικρατέστερα σημεία να είναι το Γερακάρι και λίγα χιλιόμετρα μετά, η είσοδος της πόλης στο ύψος της περιφερειακής οδού.

Σήμερα εξάλλου συνεδριάζουν και στο Βόλο με στόχο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλόκο στο Αερινό.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Σε ότι αφορά τους αγρότες που συντάχθηκαν πέρυσι στο μπλόκο των Τεμπών, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν πιθανότατα την ερχόμενη Κυριακή όταν και θα συνεδριάσουν στον Πλατύκαμπο. Εκεί, θεωρείται και το πλέον επικρατέστερο σημείο συγκέντρωσης των τρακτέρ από βδομάδα, σε πρώτη φάση. Νωρίτερα το Σάββατο, αναμένεται νέα ευρεία σύσκεψη αγροτών στον Πλαταμώνα, με συμμετοχή αρκετών περιοχών.

ΓΡΙΦΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Το αν φέτος θα υπάρξει ενωτικό μέτωπο στις αγροτικές κινητοποιήσεις φαίνεται πως είναι ένας γρίφος που θα λυθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Τουλάχιστον αυτό αφήνουν να εννοηθεί οι πρωταγωνιστές των κινητοποιήσεων, λίγη ώρα πριν την έναρξή τους.

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις