ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έναρξη του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» στο ΔΩΛ

Με μία σπουδαία συναυλία θα γίνει η έναρξη του νέου Φεστιβάλ Μουσικότροπο που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 20:30.
Μια συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας την αγάπη» και θέμα την αγάπη, όπως την είδαν κι εμπνεύστηκαν απ’ αυτήν, ποιητές και συνθέτες διαφορετικών εποχών και χωρών.
Θα ακουστούν έργα των Schubert, Strauss, Massenet, Fauré, Debussy, Satie, Weill, Poulenc, Κωνσταντινίδη, Αντωνίου, Κουρουπού, Κυπουργού, Χατζιδάκι.
Θα τραγουδήσει η Λαρισαία μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, μία καλλιτέχνης με ηχηρή δραστηριότητα στον καλλιτεχνικό χώρο, έχοντας εμφανίσεις σε διεθνείς μουσικές οργανώσεις όλου του κόσμου, συνεργασίες με τους σημαντικότερους μουσικούς οργανισμούς και θέατρα και συμπράξεις με διάσημες ορχήστρες, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το διεθνή τύπο.
Αρχικά μελέτησε τραγούδι με την Κίτσα Δαμασιώτη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της αποφοιτώντας από το τμήμα Όπερας της Ανώτατης Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου του Ανόβερου (Γερμανία).
Διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού που διοργάνωσε στην Θεσσαλονίκη η καλλιτεχνική εταιρεία ΤΕΧΝΗ (2000) καθώς και στο διαγωνισμό της εταιρείας Χαίντελ στο Γκέτινγκεν της Γερμανίας (2001).
Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τους Οργανισμούς Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση , την Κρατική όπερα της Λισαβόνας, το θέατρο Αρριάγκα στο Μπιλμπάο, λυρικά θέατρα της Ιταλίας και της Γερμανίας, το Theater an der Wien, το θέατρο των Ηλυσσίων Πεδίων στο Παρίσι, την όπερα του Περμ (Ρωσία) ερμηνεύοντας ρόλους κυρίως από το λυρικό ρεπερτόριο της εποχής του μπαρόκ και τον Μότσαρτ.
Έχει εμφανιστεί σε διεθνείς μουσικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο τραγουδώντας Παλαιά μουσική, Lied, Ορατόριο, έργα σύγχρονων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και παραδοσιακά τραγούδια.
Έχει συμπράξει με: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, Il Complesso Barocco (Alan Curtis), MusicAeterna (Θόδωρος Κουρεντζής) και με μικρότερα μουσικά σύνολα όπως: Latinitas Nostra (Μάρκελλος Χρυσικόπουλος), Ex Silentio (Δημ. Κούντουρας), Atalante (Erin Headley).
Εξίσου δραστήρια στον χώρο της ελληνικής μουσικής έχει συνεργαστεί με πολλούς σύγχρονους έλληνες συνθέτες (Γ.Ζερβό, Γ.Κουρουπό, Σ.Γυφτάκη, Έφη Μαρκουλάκη, Μ.Γρηγορίου, Γ. Κουμεντάκη, Τ. Ρωσόπουλο, Ηλ.Ανδριόπουλο, Κ. Βήτα, Κ. Σελαμσή κ.α.). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του τρίο σχήματος ΕΡΑΤΩ.
Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο για τη συμμετοχή της στην ηχογράφηση της όπερας του Χαίντελ Η Αριάδνη στην Κρήτη (MDG) υπό τον Γιώργο Πέτρου. Συμμετείχε επίσης στην ηχογράφηση των έργων: Πτολεμαίος και Αλέξανδρος του Ντ.Σκαρλάττι (ARCHIV) και Ο Δίας στο Άργος του Χαίντελ (VIRGIN Classics) υπό την διεύθυνση του Alan Curtis, Ορφέας του Β.Κατσούλη, Προσοχή, ο πρίγκηπας λερώνει! του Ν. Κυπουργού. Ηχογράφησε ακόμα έργα συνθετών του Μεσαίωνα με το ελληνικό σύνολο Παλαιάς μουσικής Ex Silentio και θρήνους συνθετών της Ρώμης του 17ου αι. με το βρετανικό σύνολο Atalante, CD που απέσπασε την διάκριση Diapason d’ or (Decembre 2014). Έχει επίσης ηχογραφήσει «Το ημερολόγιο μιας γυναίκας» με τους Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω.
Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει η Μαρία Παπαπετροπούλου, η οποία επίσης δραστηριοποιείται έντονα, με εμφανίσεις σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλά ευρωπαϊκά κέντρα, καθώς και συμπράττοντας ως σολίστ με πολλές σημαντικές ορχήστρες, έχοντας στο ενεργητικό της ηχογραφήσεις και τιμητικά βραβεία .
Αίθουσα Συναυλιών, Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Σάββατο 21 Ιανουαρίου, Ώρα έναρξης 20:30
Τιμή εισιτηρίου:
Κανονικό 10€ , Μειωμένο 5€ (Φοιτητές, Σπουδαστές, Κάρτα Ανεργίας)
Πακέτο 4 συναυλιών:
Κανονικό 32€, Μειωμένο 16€
Χορηγοί:Ξενοδοχείο Διόνυσος, Φούρνος Βενέτη, Κίτρινα γάντια, Λούκουλος, Ακαμάτρα, Ανθόαση, Έξαρχος, Φύλλων γεύσεις.
www.mousikotropo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις