Απόστολος Ράιδος

Τώρα ο ΔΟΛ και μετά… όλη η Ελλάδα μία απέραντη… ΕΡΤ!

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ και ο ωμός και απροκάλυπτος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει χέρι στον πάλαι ποτέ κραταιό δημοσιογραφικό οργανισμό με πρόφαση τα σοβαρά οικονομικά προβλήματά του, έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά το χαστούκι που εισέπραξε η κυβέρνηση από την Ελληνική δικαιοσύνη για τον περιβόητο “νόμο Παππά” για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το άγριο παιχνίδι που από καιρό έχει στήσει γύρω από τις σφαίρες επιρροής της κοινής γνώμης η κυβέρνηση, συνεχίζεται απτόητο, αυτή τη φορά στηριζόμενο στο δόγμα “καλύτερα ένας ΔΟΛ του χεριού μας, παρά ένας ΔΟΛ χρεωκοπημένος και αφανισμένος”.

Η άμεση εμπλοκή ενός κομματικού στελέχους ανωτέρου επιπέδου του ΣΥΡΙΖΑ, του Βασίλη Μουλόπουλου εξάλλου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επικοινωνιακούς ελιγμούς. Πρώην στέλεχος του Λαμπράκη, πρόεδρος της “Αυγής” μέχρι πρότινος και προνομιακός συνομιλητής της αφρόκρεμας του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Μουλόπουλος ανέλαβε τη διεκπεραίωση ενός προξενιού, στο οποίο η νύφη βρίσκεται με το μαχαίρι στο λαιμό.

Με τα δημοσκοπικά ποσοστά να βρίσκονται στο ναδίρ, ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε άρδην και το τελευταίο φύλο συκής, εγκατέλειψε κάθε πρόσχημα και έριξε το βάρος του – εκεί που εξάλλου στόχευε όλο αυτό το διάστημα – στην προπαγάνδα, ως μοναδική διέξοδο και σανίδα σωτηρίας.

Η γεμάτη “αγνές προθέσεις” κυβέρνηση Τσίπρα, μετά τη “σωτηρία” χιλιάδων θέσεων εργασίας στην ΕΡΤ, έρχεται να “σώσει” και τους εκατοντάδες εργαζόμενους του ΔΟΛ. Είναι όμως η ίδια κυβέρνηση η οποία μέχρι πρότινος αδιαφορούσε για τους άλλους, χιλιάδες, εκείνους τους εργαζόμενους στο mega, τον alpha, το “Έψιλον” και το star. Ίσως βέβαια αν και η ιδιοκτησία του mega υποταχθεί στον κομμουνιστικά κεκαλυμμένο αριστερό νεοφιλελευθερισμό, να δούμε σύντομα ξανά στις οθόνες μας δελτία ειδήσεων από το “μεγάλο κανάλι”.

Όλη η Ελλάδα μία απέραντη… ΕΡΤ! Αυτό προφανώς είναι το όνειρο που ηδονίζει τα αυτιά της σημερινής εξουσίας.

Το ζήτημα όμως είναι τι θα έχει απομείνει από το κύρος και την αξιοπρέπεια του ΔΟΛ, όταν και εφόσον ολοκληρωθεί η άλωση από το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το παράδειγμα της ΕΡΤ, της οποίας τα δελτία σήμερα φλερτάρουν με το απόλυτο μηδέν σε τηλεθέαση, δείχνει πως οι εποχές που ο ελληνικός λαός κατάπινε αμάσητο σανό, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις