ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτουν οι υπογραφές με τους Ιταλούς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στις ράγες μπήκε η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τις υπογραφές για την πώλησή της να μπουν πιθανότατα και σήμερα με τους Ιταλούς επενδυτές της Ferrovie dello Stato Italiane, οι οποίοι θα βρεθούν για τον σκοπό αυτό στην Ελλάδα.

Αυτό επεσήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον μεγάλο φόρτο υποθέσεων.
Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπογραμμίζοντας πως η ιταλική εταιρεία, η οποία την απέκτησε έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, «έχει τη διάθεση να επενδύσει».
Η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για την απαλλαγή της Ελλάδας από την επιστροφή ποσού που είχε θεωρηθεί κρατική ενίσχυση και φτάνει τα 714 εκατομμύρια ευρώ.
Ταυτόχρονα -σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα- θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσπαθούσε να προσλάβει μηχανοδηγούς αλλά δεν επιτρέπεται. Θα γίνουν σημαντικές προσλήψεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά θα γίνουν και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σιδηροδρόμων» τόνισε.
Στο μεταξύ το ενδιαφέρον στρέφεται και στην πώληση του 100% της ΕΕΣΣΤΥ (Εταιρεία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού), για την οποία μένει να φανεί αν οι αρχικώς ενδιαφερόμενοι Ιταλοί επενδυτές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Scoda θα υποβάλουν τελικά δεσμευτικές προσφορές έως τις 30 Ιανουαρίου.
Οσον αφορά τις υπόλοιπες ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι τον Μάρτιο αναμένονται δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ προχωράει και το Ελληνικό.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις