ΛΑΡΙΣΑ

Νέοι κωδικοί Αλεύρων από το Συνεταιρισμό ΘΕΣγη για τους αρτοποιούς της Θεσσαλίας

Δυναμικά ξεκινά το 2017 για τον Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη και στον τομέα των Αλεύρων, μετά τα κηπευτικά. Δύο νέοι κωδικοί αλεύρων, αλεύρι σίτου για χωριάτικο φύλλο και για πίτσα/πεϊνιρλί είναι ήδη στη διάθεση των αρτοποιών της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλίας. Πρόκειται για άλευρα από μαλακό και σκληρό (κίτρινο) στάρι που καλλιεργούνται από τα μέλη – αγρότες του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη και τα οποία μετατρέπονται σε εξαιρετικά τελικά προϊόντα για τους καταναλωτές. Έτσι, έπειτα από τις Συνθέσεις Αλεύρων που αφορούσαν σε τρεις κωδικούς ψωμιού που μπορούν να βρουν οι καταναλωτές σε αρτοποιεία της Λάρισας και τα άλευρα ολικής, ο ΘΕΣγη εμπλουτίζει το διαθέσιμο κωδικολόγιό του προς τους συνεργάτες αρτοποιούς το οποίο πλέον αφορά σε 9 άλευρα ενώ διαθέτει και πιστοποίηση ISO 22000:2005 για την εμπορία αλεύρων.

Ο Πρόεδρος του ΘΕΣγη Παναγιώτης Καλφούντζος τόνισε πως «Έχοντας ως αφετηρία τη δυναμική που έχει ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγη στον τομέα των σιτηρών τόσο σε όγκους όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που παράγει, διαθέτουμε πλέον 9 κωδικούς αλεύρων 100% ελληνικής προέλευσης, απευθείας στους αρτοποιούς, σε 80 και πλέον σημεία σε όλη τη Θεσσαλία. Παράλληλα, βασικός στόχος του ΘΕΣγη για το 2017 είναι μέρος των ποιοτικών, θεσσαλικών προϊόντων μας να φτάσουν απευθείας στους καταναλωτές.

Ο Συνεταιρισμός αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη» ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, από μια ομάδα νέων κυρίως αγροτών. Σήμερα, αριθμεί 72 μέλη αγρότες-παραγωγούς, καλλιεργήσιμες εκτάσεις άνω των 28.000 στρεμμάτων και διαχειρίζεται μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργούμενων ειδών φυτών. Ο Συνεταιρισμός έχει ως έδρα τη Λάρισα αλλά εκτείνεται γεωγραφικά σε όλη τη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις