ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δεληγιάννης για Κουτσόχερο: “Δεν είναι άφαντοι οι υπάλληλοι” – Έρχονται άλλοι 100 πρόσφυγες

Σάλος έχει προκληθεί από την ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους “κοπανατζήδες” υπαλλήλους στις δομές προσφύγων ανά την χώρα. Ανάλογη ερώτηση έκανε και ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας.

Σήμερα για το θέμα με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στο Κουτσοχερο μίλησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης. Ο κ Δεληγιάννης τόνισε “η ιστορία που προέκυψε έχει να κάνει με τους τίτλους ότι είναι άφαντοι. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι άφαντοι. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν οι 15 άνθρωποι που είναι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, δηλαδή στην αποθήκη, που έχει να κάνει με τα ρούχα που διανέμονται στους πρόσφυγες, είναι εντός ή εκτός του κέντρου φιλοξενίας. Αν είναι άφαντοι δηλαδή. Είναι άφαντοι οι 6 άνθρωποι που θα τοποθετηθούν στα σχολεία στα οποία θα πάνε τα προσφυγόπουλα;”, κατέληξε.

Σύμφωνα με το αντιδήμαρχο οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν για το Κουτσόχερο είναι 90. Από αυτούς περίπου οι 50 είναι τοποθετημένοι στη δομή. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, με τις κοινωνικές υπηρεσίες, είναι οι νοσηλευτές, είναι εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι.

Οι άλλοι 40 βρίσκονται κυρίως σε διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Σε υπηρεσίες όπου έχουν να κάνουν με την διοικητική λειτουργία. Υπάρχουν εργαζόμενοι που υποστηρίζουν δομές όπως οι δύο ξενώνες που εξυπηρετούν πρόσφυγες. Είναι ξενώνες που στηρίζουν ανθρώπους που δεν μπορούν να γυρίσουν στο Κουτσόχερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το θέμα προέκυψε με εργαζόμενους που δεν είναι στις δομές των προσφύγων ενώ έχουν προσληφθεί. Σύμφωνα με έγγραφο που έχουν στα χέρια τους οι δήμοι οι εργαζόμενοι αυτοί μπορούν να απασχολούνται και σε υπηρεσίες των δήμων που έχουν να κάνουν όμως με τους πρόσφυγες.

Ο κ. Δεληγιάννης είπε ότι σε λίγες ημέρες αναμένονται άλλοι 100 νέοι πρόσφυγες στο Κουτσόχερο, ενώ θα έρθουν και άλλα κοντέινερ από τη Ύπατη Αρμοστεία  στη δομή φιλοξενίας.

Π.Γ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις