ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Άφαντοι δεκάδες προσληφθέντες στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσόχερου!

Άφαντοι παραμένουν δεκάδες προσληφθέντες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο.

Η αρχική αποκάλυψη έγινε από τους ίδιους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με ερώτηση στη βουλή μετέφεραν ένα γενικευμένο κίνημα… “απόντων” από τα hotspots, για να ακολουθήσει αντίστοιχη ερώτηση από τους βουλευτές του Ποταμιού, μεταξύ αυτών και ο Λαρισαίος Κώστας Μπαργιώτας.

Σε ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ALPHA με αφορμή τις αποκαλύψεις, διαφαίνεται μία απίστευτη προχειρότητα με την οποία έγινε η διαδικασία των προσλήψεων.

Σε ότι αφορά τη Λάρισα, προσλήφθηκαν 90 από τον περασμένο Σεπτέμβριο για το Κουτσόχερο, την ώρα όμως που η δομή φιλοξενίας βρίσκονταν υπό “ανακαίνιση” και δε λειτουργούσε (!). Έτσι, διατέθηκαν στην υπηρεσία του δήμου Λαρισαίων.

Ακόμη όμως κι όταν ξεκίνησε να λειτουργεί η δομή, πολλοί δεν παράγουν έργο είτε γιατί εκμεταλλεύονται την ανοργανωσιά πάνω στην οποία στήθηκε το συγκεκριμένο πλάνο προσλήψεων, είτε γιατί δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες συνθήκες.

Φανταστείτε πως από τους 90 προσληφθέντες οι 39 είναι γενικών καθηκόντων και οι 24 καθαριότητας, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών έχουν ως αποστολή τον καθαρισμό των σχολείων όπου θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα, που όμως ακόμη δεν έχει γίνει!

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ALPHA, η μοναδική φορά που και οι 90 προσληφθέντες βρέθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσόχερου, ήταν στα εγκαίνια που έγιναν παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις