ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού για την αναβίωση των μπουλουκιών

Με έντονο παραδοσιακό χρώμα προβλέπονται και οι φετινές Αποκριές στην πόλη της Λάρισας.

Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς θα αναβιώσουν τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τις δύο προηγούμενες χρονιές με μεγάλη επιτυχία, από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Όπως είναι πια γνωστό, τα μπουλούκια πορεύονται στο κέντρο της πόλης συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στα πρότυπα παλιότερων λαϊκών εθίμων.

Τα μπουλούκια ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία, τραγουδώντας και χορεύοντας, καταλήγουν στην Κεντρική πλατεία όπου στήνεται μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι για όλους.

Όσοι σύλλογοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο δρώμενο, ή έχουν να προτείνουν κάτι επιπλέον που θα εμπλουτίσει τη διοργάνωση, μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους ή να καταθέσουν την πρότασή τους μαζί με τα στοιχεία τους, στα γραφεία της Αντιδημαρχίας στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο), στο τηλέφωνο 2410 614449 και στο e-mail adhm6@larissa-dimos.gr, μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συμμετεχόντων στο Μύλο του Παππά, για τον καλύτερο συντονισμό της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις