ΛΑΡΙΣΑ

Μπαργιώτας: Η Κυβέρνηση «παράγει» φόρους και εισφορές, εμποδίζοντας του μηχανικούς να παράξουν

Με ερώτησή τους προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Αχτσιόγλου, οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) θέτουν προς την Κυβέρνηση τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί στη χώρα και ιδίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τις πρόσφατες και επίσημα αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης την οποία είχαν από μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και μετά από τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό, παρουσία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, αναδεικνύουν την αδυναμία των μηχανικών να ανταπεξέλθουν στις πολύ μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και την καταβολή αυξημένου ΦΠΑ, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Συγκεκριμένα οι βουλευτές του Ποταμιού ζητούν την έγκριση της παράτασης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών για το Β΄ εξάμηνο του 2016 μέχρι τις 31/03/2017, ρωτώντας παράλληλα εάν το Υπουργείο προτίθεται αν φέρει κάποια νέα ρύθμιση διακανονισμού για τις οφειλές οι οποίες έχουν σωρευθεί. Αναδεικνύουν τη μη κανονική λειτουργία του συστήματος εγγυοδοσίας καθώς με ευθύνη του Υπουργείου δεν έχει μεταφερθεί όλη η αναλογούσα περιουσία στον νέο φορέα Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν οι απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές, ζητώντας ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί η πλήρης μεταβίβασή της.

Το Ποτάμι γνωρίζει ότι τόσο σημαντικά ζητήματα για τους Έλληνες μηχανικούς όπως τα παραπάνω, αποτελούν μια ακόμη τροχοπέδη για την άσκηση του επαγγέλματός τους όταν μάλιστα οι συνθήκες της αγοράς είναι αρνητικές και υπάρχει έντονη συρρίκνωση. Η Κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το πρόβλημα και να το λύσει και όχι απλά να το μεταφέρει για αργότερα καθώς χρόνος πια δεν υπάρχει, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μεταναστεύουν στο εξωτερικό, με κίνδυνο να καταρρεύσει το σύστημα ασφάλισης και να διαρρηχθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις