ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καλλιάνος στο onlarissa: Χιόνια και χιονόνερο από σήμερα το βράδυ στη Λάρισα- Νέα 4ήμερη επιδείνωση

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει ραγδαία από το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με το μετεωρολόγο Γιάννη Καλλίανο ο οποίος μίλησε στο onalarissa.gr για τα χαρακτηριστικά της νέας επιδείνωσης.

Ο κ. Καλλιάνος τονίζει ότι τα φαινόμενα ξεκινούν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, πιθανόν με χιόνι κατά την διάρκεια της νύχτας και με χιονόνερο από τις πρωινές ώρες η οποία θα εξελιχθεί σε βροχή όσο θα πάμε προς το μεσημέρι. Άλλωστε η θερμοκρασία από τα μεσάνυχτα και κατά την διάρκεια της Δευτέρας θα περιστρέφεται γύρω και κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα η πρόγνωση χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά κομμάτια στο Ν. Λάρισας. Στα κεντροδυτικά τμήματα, δηλαδή σε Φάρσαλα αλλά και Ελασσόνα σε ορεινά, ημιορεινά ακόμη και πεδινά τμήματα οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές, ενώ στα κeντροανατολικά δηλαδή στα παράλια της Λάρισας η χιονόπτωση θα λιγότερη και ίσως να έχουμε περισσότερες βροχές.

Από την Τρίτη ελαφρώς ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 3-5 βαθμούς με εκδήλωση βροχοπτώσεων. Δευτέρα και Τρίτη πρωί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ενδέχεται να δούμε χιόνι ακόμη και μέσα στη Λάρισα.

Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουν νέο κύμα κακοκαιρίας με δυνατές βροχοπτώσεις σε ολόκληρο το νομό Λάρισας και στην πόλη με το κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Από την Πέμπτη και μετά φαίνεται ο καιρός να στρώνει και ηρεμεί έως τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο με τις χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες να παραμένουν.

newsroom onlarissa.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις