ΛΑΡΙΣΑ

Με αιχμές η παραίτηση του Μάνθου Σαρρή από τη θέση του Γ.Γ του δήμου – Δεκτή έκανε τη παραίτηση ο Καλογιάννης

Όπως πρώτο το onlarissa.gr σας αποκάλυψε, ήταν μια σχεδόν ειλημμένη απόφαση η αποχώρηση του Μάνθου Σαρρή από την θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου Λαρισαίων.

Έτσι σήμερα με ανακοίνωσή του ο κ. Σαρρής υποβάλει την παραίτησή του από την εν λόγω θέση κάνοντας λόγο “για ανεύθυνες «γνωματεύσεις», διαστρεβλώσεις, με πάσης φύσεως προσβλητικές δημοσιεύσεις, με σκόπιμες αποσιωπήσεις… ακόμη και με ψευδέστατες «πληροφορίες» και φημολογίες προφανέστατης σκοπιμότητας …” σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Στη ανακοίνωσή του αναφέρει: “Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που συμμετέχοντας στις Δημοτικές εκλογές, ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την αλλαγή στο Δήμο μας, «αφαιρώντας» χρόνο από τις δουλειές και τις οικογένειες μας. Πέρασαν επίσης 3,5 χρόνια από τότε που με μια ομάδα συμπολιτών μας, καταφέραμε, δίνοντας -όλες κυριολεκτικά- τις δυνάμεις μας, να ξεπεράσουμε πολλαπλές αντιξοότητες και να δημιουργήσουμε, μέσα από πρωτόγνωρες βαθιά δημοκρατικές διαδικασίες, το πρωτοπόρο – ενωτικό αυτοδιοικητικό σχήμα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Με την συνεργασία ευρύτατων αυτοδιοικητικών δυνάμεων και με την υπόσχεση «ανατρέπουμε όσα μας έφεραν ως εδώ, υπερασπίζουμε και ξαναχτίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, την πόλη και την ζωή μας», η Συμπαράταξη, νίκησε στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, δικαίωσε τις επιλογές μας, και σήμερα είναι σημείο αναφοράς και ελπίδας για τους προοδευτικούς πολίτες σε όλη την χώρα, κάνοντας όλους μας υπερήφανους.

Μέσα σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο μας. Παράλληλα έχοντας την εμπιστοσύνη των αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας μας, εκλέχτηκα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ/Θ), ως εκπρόσωπος της συνεργασίας των 10 Δημάρχων της Θεσσαλίας.

Όταν πριν από ένα (1) περίπου χρόνο, στα πλαίσια της πιο αποδοτικής διάταξης των δυνάμεών μας στο Δήμο, αποφασίστηκε -αντί κάποιας άλλης θέσης ευθύνης- να αναλάβω την κρίσιμη θέση του Γενικού Γραμματέα, παραιτήθηκα από τα προαναφερθέντα αιρετά αξιώματα καθώς και από την ήδη συνειδητά υποβαθμισμένη επαγγελματική μου δραστηριότητα, και από αιρετός έγινα μετακλητός.

Από την πρώτη στιγμή διέθεσα ολοκληρωτικά τον εαυτό μου, τις γνώσεις και εμπειρίες μου, στον πολιτικό, αυτοδιοικητικό και διοικητικό τομέα, για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του δύσκολου ρόλου του Γεν. Γραμματέα, που ως πρώτιστη ευθύνη έχει την διασφάλιση της εφαρμογής της πολιτικής της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής από τον υπηρεσιακό μηχανισμό του Δήμου.

Είναι σήμερα γνωστές – επιφανειακά στους περισσότερους –οι αλλεπάλληλες εμπλοκές που ακολούθησαν, σχετικά με το τυπικό μέρος της νομιμοποίησης της τοποθέτησης μου. Όλες οι ενέργειες που έγιναν, για την επίλυση του ζητήματος, συνοδεύονταν σε κάθε βήμα τους από νομικές γνωμοδοτήσεις, και ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν μέσα στο προϋπάρχον (διοικητικό και νομοθετικό) πλαίσιο. Σε σύντομο διάστημα θα υπάρξει και η τελική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του θέματος, μετά την «αίτηση ανάκλησης» που υπέβαλλα.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν όλο αυτό το διάστημα, και λόγω της συνθετότητας που πάντα έχουν οι νομικές διχογνωμίες, το θέμα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης, και παρά τις όποιες υπεύθυνες τοποθετήσεις που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, και στα μέσα ενημέρωσης, αξιοποιήθηκε «καταλλήλως».

Με ανεύθυνες «γνωματεύσεις», διαστρεβλώσεις, με πάσης φύσεως προσβλητικές δημοσιεύσεις, με σκόπιμες αποσιωπήσεις… ακόμη και με ψευδέστατες «πληροφορίες» και φημολογίες προφανέστατης σκοπιμότητας …

Επιχειρήθηκε έτσι συστηματικά η διαμόρφωση στην «κοινή γνώμη» της πόλης μας, μιας εικόνας, που επιδίωξε να θίξει και εμένα, και εσάς ως Δήμαρχο, στο πιο ευαίσθητο σημείο, την ηθική μας υπόσταση, και στο πρόσωπο μας το ηθικό πλεονέκτημα της Συμπαράταξης και της Δημοτικής Αρχής»

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι, άνθρωποι που υπερασπίστηκαν όσα και όσους ρήμαξαν τον λαό και τον τόπο μας, επιχειρούν για μια φορά ακόμη, θρασύτατα, να μας εμφανίσουν σαν όμοιούς τους. Γνωρίζω όμως καλά, και από άλλες εμπειρίες μου ότι, παράξενο, θα ήταν το αντίθετο!

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Επιστρατεύοντας τη νηφαλιότητα, δεν μπορώ να μην αντιληφθώ ότι όλη αυτή η περιπέτεια έχει κουράσει…, και ότι έχει δημιουργηθεί πια μια κατάσταση που ούτε εσάς, ούτε την Δημοτική μας ομάδα, ούτε εμένα, βοηθάει να αφοσιωθούμε απερίσπαστοι στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει.

Σε συνέχεια των όσων ήδη ανέφερα, σας υποβάλλω σήμερα και σας παρακαλώ να δεχτείτε, πριν και απολύτως ανεξάρτητα από την όποια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την παραίτησή μου από τη θέση του Γεν. Γραμματέα του Δήμου μας. Την θεωρώ πράξη ευθύνης από μέρους μου.

Έτσι και η συλλογική μας προσπάθεια θα διευκολυνθεί , και αυτό είναι το πρωτεύον, και εγώ καλύτερα θα μπορώ να ενημερώσω για τα ερωτήματα που φυσιολογικά δημιουργήθηκαν σε αυτή την πολύμηνη διαδικασία, και τα οποία, η συνείδηση και η ευθιξία μου, δεν ανέχεται να μένουν αναπάντητα.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Μπορείτε να θεωρήσετε δεδομένη την υποστήριξη μου στο έργο της Συμπαράταξης και της Δημοτικής Αρχής, με όποιο τρόπο και από όποια θέση κριθεί πρόσφορο. Η επιτυχία αυτού του επιτεύγματός μας, με συγκινεί, όσο και τις πρώτες μέρες της δημιουργίας του.

Είμαι βέβαιος ότι τα όσα σημαντικά προπαρασκευάσαμε αυτά τα δυόμιση χρόνια, ταυτόχρονα με τον αγώνα μας για την ομαλοποίηση της κατάστασης στο Δήμο μας, θα αποδώσουν καρπούς στο υπόλοιπο και αυτής της θητείας σας.

Σας ευχαριστώ θερμά για την μέχρι τώρα συνεργασία μας για την στήριξη και για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε.”

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έκανε με δήλωσή του δεκτή την παραίτηση Σαρρή.

Στην δήλωσή του αναφέρει: “Η απόφαση του Μάνθου Σαρρή  να θέσει ένα τέλος με δική του πρωτοβουλία και άσχετα με την τελική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου , στην πολύμηνη αντιδικία που είχε λάβει νομικές και πολιτικές διαστάσεις, είναι μια πράξη ευθύνης και συνέπειας, που τον τιμά και συνάδει με την πορεία του και την συνεισφορά του στους κοινούς αγώνες για την συγκρότηση και την επικράτηση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Τον ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα πολύτιμη συμβολή του στο έργο της Δημοτικής Αρχής. Επιθυμία μου και επιδίωξη μου είναι η αξιοποίηση και του ιδίου και των άλλων στελεχών της «Συμπαράταξης» στην προσπάθειά μας για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας. Στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει κανείς δεν περισσεύει.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις