ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης απαντά στον Ανδρέα Γιουρμετάκη για την αντιμετώπιση του χιονιά

Δημοσιεύουμε ευχαρίστως την επιστολή – απάντηση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, στο άρθρο του Ανδρέα Γιουρμετάκη για την αντιμετώπιση του χιονιά.

Αναλυτικά:Κύριε Γιουρμετάκη,

Ειλικρινά τούτες τις ώρες είναι πολυτέλεια να γράψω έστω και δυο γραμμές. Ο χρόνος μου για τέτοια είναι μηδενικός. Επειδή όμως ο δημόσιος διάλογος εκτός των άλλων «παιδεύει», αποφάσισα σύντομα να σας απαντήσω.

Αν ανατρέξετε σε όλες τις δηλώσεις μου αυτές τις μέρες, θα δείτε ότι επανειλημμένα έχω πει ότι η πόλη είναι και παρέμεινε λειτουργική με όρους πολιτικής προστασίας. Οφείλω λοιπόν να σας ενημερώσω ότι αυτό σημαίνει ότι γέφυρες, υπόγειες διαβάσεις, κόμβοι, περιφερειακοί δρόμοι και βασικά συλλεκτήρια οδικά δίκτυα προς το εσωτερικό της πόλης, οι δρόμοι προς τα νοσοκομεία και γενικώς οι χώροι συνάθροισης κοινού παραμένουν όλες τις μέρες ανοιχτά και λειτουργικά στοιχεία της πόλης. Επίσης η απρόσκοπτη κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη, χωρίς καν παραλλαγές δρομολογίων όπως δηλώθηκε και από τους αρμόδιους του αστικού ΚΤΕΛ, είναι ένα ακόμα στοιχείο.

Φαίνεται λοιπόν ότι έχουμε διαφορετική άποψη για τη λειτουργικότητα της πόλης σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων όπως ήταν αυτός ο ιστορικός χιονιάς και χαίρομαι που επιβεβαιώνεται η δική μου άποψη όταν γράφετε ότι ήρθατε τη δεύτερη μέρα του χιονιά από τη Νέα Πολιτεία στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητό σας.

Όσο για τις συνθήκες της κυκλοφορίας που τις παρομοιάσατε με την προ εικοσαετίας Κίνα, θα σας έλεγα ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να επισημάνετε ότι αν στην πόλη μας γινόταν ότι γίνεται στην Κεντρική Ευρώπη, όπου οι πολίτες έχουν την ευθύνη του καθαρισμού του πεζοδρομίου τους, η κυκλοφορία σας θα ήταν πιο άνετη, όπως επίσης και ότι οι πολίτες προτιμούν να μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά με τα Ι.Χ. τους, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες.

Θυμώνω όμως όταν γράφετε για το αλάτι. Μου θυμίζετε τις δημόσιες δηλώσεις της κ. Καραλαριώτου την πιο δύσκολη ημέρα του χιονιά που προσπάθησε αντί βοήθειας να διασπείρει την ανησυχία στους πολίτες. Θα σας απαντήσω απλά ότι όχι μόνο δεν ξέμεινε η πόλη από αλάτι, αλλά θα αναγκαστούμε να επέμβουμε τις επόμενες ημέρες για να διορθώσουμε τις ζημιές που προκάλεσαν οι μεγάλες ποσότητες που έπεσαν. Πάντως ο Δήμος διαθέτει ακόμα 120 τόνους και με χαρά θα μπορούσαμε να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις του Δήμου, στη Νεάπολη για να διαπιστώσετε την επάρκεια των ποσοτήτων αλλά και να  συνομιλήσετε με κάποιους από τους εργαζόμενους που επί μια και πλέον εβδομάδα καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν – επιμένω – λειτουργική την πόλη.

Όσο για την κηδεία στην Τερψιθέα που πήρε αναβολή χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, την ίδια ώρα ανοίγαμε δρόμο στο Κουλούρι σε μια έγκυο που είχε ξεκινήσει η γέννα της για να φτάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο. Η ζωή βλέπετε έχει και τέτοια.

Επίσης η δουλειά στις συνοικίες που ήταν το επόμενο μέλημά μας συνεχίστηκε και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς. Ταυτόχρονα ανοίγουμε σχάρες των υπονόμων για να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες. Και σχέδιο λοιπόν υπήρξε και υπάρχει και καθοδήγηση υπήρξε. Έχετε υπομονή μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Πέμπτης. Εκεί θα ειπωθούν όλα. Και οι δυνατότητες και οι αδυναμίες και τα αποτελέσματα. Πάντως είναι αλήθεια ότι αυτός ο ιστορικός χιονιάς και ο ολικός παγετός άφησε σε όλους μας εμπειρίες προς αξιοποίηση.

Οφείλω τελειώνοντας να πω ότι -ευφυής όπως είστε- «το στρογγυλεύετε» το πράμα στο τέλος. Όσο για το ότι σας προσέβαλα, σίγουρα δεν ήταν στις προθέσεις μου.

Απόστολος Καλογιάννης

Δήμαρχος Λαρισαίων”

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Ανδρέα Γιουρμετάκη

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις