ΛΑΡΙΣΑ

“Παντός καιρού” οι πυροσβέστες επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον”

«Το έργο που επιτελούν οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής, συχνά υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, αναγνωρίζεται από την ελληνική κοινωνία. Οι πυροσβέστες “παντός καιρού” επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους. Ευθύνη της πολιτείας είναι να τους παρέχει τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή επιτέλεση της αποστολής τους». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών – Υπαξιωματικών Π.Σ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με σκοπό την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό του, καθώς και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους.
Εκ μέρους της Ένωσης κατατέθηκε ενημερωτικό υπόμνημα επί του οποίου επακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για θέματα όπως:
Η ταχεία και πλήρης αποκατάσταση των αντισυνταγματικών περικοπών στο ειδικό μισθολόγιο του πυροσβεστικού προσωπικού, σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Η θεσμοθέτηση μέτρων ασφάλειας και προστασίας της υγείας στην εργασία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου κατά τις δραστηριότητες με εγγενείς ιδιαιτερότητες.
Η λειτουργική ενεργοποίηση του θεσμού των Διοικητικών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Π.Σ. Ειδικών Καθηκόντων που θα αξιοποιηθούν σε θέσεις και καθήκοντα αντίστοιχα του επιστημονικού αντικειμένου τους.
Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου, διαφανούς και αξιοκρατικού συστήματος κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών και βαθμολογίου εξέλιξης των Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών καθώς και ενός λειτουργικού Κανονισμού Μεταθέσεων.
Διοικητικά ζητήματα σχετιζόμενα με την εν γένει λειτουργία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και την ανάγκη ουσιαστικής οργανωτικής και λειτουργικής αναβάθμισης της πυροσβεστικής εκπαίδευσης μέσω και της δημιουργίας της Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας.
Επιχειρησιακά ζητήματα που αφορούν στην ανάληψη συνεχώς νέων υποχρεώσεων από το Πυροσβεστικό Σώμα (πυροπροστασία περιφερειακών αεροδρομίων, αυτοκινητοδρόμων κλπ) σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες σύγχρονες προκλήσεις και απειλές της διαμορφούμενης καθημερινότητας.
Η ενεργοποίηση του θεσμού του Συνηγόρου του Πυροσβέστη.
Στη συνάντηση, εκ μέρους της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Κούκουζας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Σωτήρχος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Μιχάλης Χάλαρης, ενώ εκ μέρους του Τομέα Εσωτερικών της ΝΔ ο πρώην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις