ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Ο Νόμος της Αγοράς” στο Χατζηγιάννειο

Με μια σπουδαία, κοινωνική, γαλλική ταινία, θα επιστρέψουμε μετά την κακοκαιρία στις προβολές της Τρίτης, στο Χατζηγιάννειο.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 19:00 και στις 21:30, καιρού επιτρέποντος,  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, θα προβάλλει την ταινία του Στεφάν Μπριζέ «Ο Νόμος της Αγοράς». Μία συγκλονιστική ακτινογραφία μιας κοινωνίας παραδομένης σε γραφειοκρατικούς, απάνθρωπους θεσμούς και ρυθμούς.

Ο Τιερί είναι ένας από τους 700 εργαζόμενους που μετά την απόλυσή του από το εργοστάσιο στο οποίο δούλευε, προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του με τα 500 ευρώ του επιδόματος ανεργίας.

Ένα χρόνο μετά δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί – συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα του κράτους που όμως δεν αποφέρουν θέση εργασίας, προσπαθεί μάταια να εκπαιδευτεί στο πώς δίνεις μια καλή συνέντευξη προκειμένου να εντυπωσιάσεις ένα μελλοντικό εργοδότη, βλέπει τις οικονομίες του να τελειώνουν καθώς ξεπληρώνει στην ώρα του το δάνειο για το σπίτι που έχει αγοράσει και πασχίζει να πάρει ένα καινούριο δάνειο για να μπορέσει να μην εγκαταλείψει τις σπουδές του ανάπηρου αλλά γεμάτου ζωή γιού του.

Βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για έναν σπαραχτικό Βενσάν Λιντόν, ο οποίος εντυπωσιάζει σε ένα ήπιων τόνων, αλλά ρεαλιστικό και στιβαρό δράμα στην παράδοση των αδελφών Νταρντέν. Μια απόλυτα επίκαιρη πολιτική δήλωση, διατυπωμένη με τη μέγιστη κινηματογραφική αποτελεσματικότητα.

«Ο Νόμος της Αγοράς», είναι ένα σπουδαίο και επίκαιρο φιλμ, που πραγματεύεται το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ευρώπη γενικότερα.

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ με τους: Βενσάν Λιντόν, Καρίν ντε Μιρμπέκ, Ματιέ Σαλέ

Κοινωνική 2015 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 93′

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις