ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το φυσικό αέριο έρχεται το 2017 σε Τύρναβο και Ελασσόνα- Ακολουθούν Δήμος Τεμπών και Αγιά

Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου παίρνει “σάρκα και οστά” σε Λάρισα και Θεσσαλία, καθώς μέσα στο 2017 θα τροφοδοτηθούν αρκετές περιοχές με πρώτη και καλύτερη την περιοχή του Τυρνάβου.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Πρόεδρος της ΕΠΑ Θεσσαλίας Κλεάνθης Σαμπάκος, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λεωνίδας Μπακούρας και ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης τονίστηκε η ανάγκη επέκτασης του δικτύου το οποίο θα είναι και ένα στοιχείο ενεργειακού πολιτισμού.

Μέχρι σήμερα με φυσικό αέριο τροφοδοτεί το 57% του πληθυσμού της Θεσσαλίας. Ο κ. Μπακούρας αποκάλυψε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα που θα έρθει ύψους 32 εκ. ευρώ, θα φέρει νέο δίκτυο 185 χλμ σε νέες περιοχές.

Το 2017 θα καλωσορίσουν το φυσικό αέριο κατά σειρά ο Τύρναβος, η Ελασσόνα, η Καλαμπάκα και το Βελεστίνο. Σε βάθος τετραετίας αναμένεται το φυσικό αέριο να πάει στους Σοφάδες, την Αγχίαλο, τον Παλαμά, στην Αγιά, στο Δήμο Τεμπών και στο Δήμο Μουζακίου.

Ο Τύρναβος τον Χειμώνα του 2017 θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Με τον τρόπο αυτό μπορεί η ΕΠΑ να μεταφέρει το αέριο σε απομακρυσμένες περιοχές. Θα γίνουν 5 χιλιόμετρα δίκτυο μέσα στο ιστό της πόλης ώστε να τροφοδοτηθούν τα δημοτικά κτήρια, και όλοι οι καταναλωτές. Αναμένεται μάλιστα μελλοντικά το δίκτυο να πάει και στον Αμπελώνα.

Το Δ.Σ της ΕΠΑ Θεσσαλίας στις 19 Δεκεμβρίου θα επικυρώσει το διαχωρισμό της εταιρείας σε Εταιρεία Προμήθειας και Εταιρεία Διανομής, ενώ θα συζητηθεί και το νέο πρόγραμμα επενδύσεων για την τετραετία 2017-2021.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου δήλωσε ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη η οποία και δίνει την δυνατότητα στους δημότες να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο εξοικονομώντας 45% στην χρήση με οποιοδήποτε άλλο καύσιμο χρησιμοποιούν έως σήμερα.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις